Național Ultima oră
David Popovici şi Constantin Popovici, desemnați Sportivii Anului 2023 la înot și sărituri de la mare înălţime
David Popovici şi Constantin Popovici, desemnați Sportivii Anului 2023 la înot și sărituri de la mare înălţime
20/04/2024 ⋅ 0 comentarii

David Popovici, la înot, şi Constantin Popovici, la sărituri de la mare înălţime, au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului 2023 la disciplinele lor, cu prilejul festivităţii de premiere ''Campionii nataţiei şi pentatlonului modern 2023'', găzduită sâmbătă la bazinul de la Otopeni de federaţia naţională de profil.

Anul trecut, David Popovici a cucerit o medalie de bronz şi a obţinut un loc patru la Europenele în bazin scurt de la Otopeni, locul şase la 100 m liber şi locul patru la 200 m liber la Mondialele de la Fukuoka (Japonia).

Constantin Popovici a cucerit titlul mondial la Fukuoka, o performanţă în premieră pentru România la sărituri de la mare înălţime, la care se adaugă victoria în circuitul Red Bull Cliff Diving. Sportivul de 35 ani a fost desemnat de World Aquatics cel mai bun sportiv al anului 2023 la sărituri de la mare înălţime.

''Îi felicit din tot sufletul pe cei care au adus plusvaloare şi medalii strălucitoare României la înot, sărituri în apă, sărituri de la mare înălţime şi pentatlon modern în anul 2023. Îi felicit pe toţi cei care au concurat şi concurează la Campionatele Naţionale de seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, o competiţie la care sportivii noştri îşi pot face toate baremurile de calificare la toate competiţiile din această vară'', a declarat cu acest prilej preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, care a efectuat premierile, a spus: ''Am văzut foarte mulţi campioni în culise care abia aşteaptă să fie premiaţi, asta înseamnă că nu doar medaliile îi bucură, ci şi recunoaşterea meritelor lor. Dar cu această ocazie verificaţi şi 2024, pentru că Parisul bate la uşă. Avem aşteptări mari, împreună ne dorim ca federaţia dumneavoastră prin sportivii care vor participa să reprezinte cât mai bine, cât mai frumos România la JO, pentru că au demonstrat că se poate. Abia aştept să-i premiem după ce se vor întoarce acasă''.

Lista laureaţilor la festivitatea de premiere ''Campionii nataţiei şi pentatlonului modern 2023'':

ÎNOT

Sportivul anului 2023: David Popovici;

Trofeu de excelenţă: Vlad Stancu;

Laureaţi: Andrei Anghel, Denis Popescu, Andrei Ungur, Vlad Mihalache, Robert Badea, Daria Silişteanu, Aissia Prisecariu, Denisa Bacalu, Diana Stiger, Ana Maria Sibişeanu, Andrei Theodor Proca, Darius Coman;

Antrenori

Antrenorul anului 2023: Adrian Rădulescu;

Trofee de excelenţă: Dragoş Luscan, Iulia Becheru;

Laureaţi: Marius Grigore, Bogdan Stroe, Cătălin Ungur, Mircea Purcaru, Luis Lăcătuş, Bogdan Văleanu, Valentina Brat, Andrei Pinticanu, Viorel Ciobanu, Gabriel Cojocaru, Valentin Grigoraş (kinetoterapeut), Marcel Ivan (psiholog);

SĂRITURI ÎN APĂ

Sportivul anului: Constantin Popovici;

Trofeu de excelenţă: Cătălin Preda;

Laureaţi: Ioana Cîrcu, Ellahi Nazanin

Antrenori

Antrenorul anului: Adrian Gavriliu;

Trofeu de excelenţă: Florin Avasiloae;

Laureat: Claudia Angelescu;

PENTATLON MODERN

Laureaţi: Alexandru Ion, Alexandru Toma, Ana Dincă, Victor Mihu, Eduard Păuleţ, Nikolas Tanasiciuc, Erik Krausz, Bogdan Toader;

Antrenori

Laureaţi: Alexandru Molnar-Diaconu, Gyula Gallovits;

Arbitri internaţionali

Trofee de excelenţă: Dan Ardelean, Marius Grigore;

Antrenor federal

Trofeu de excelenţă: Silviu Anastase.

Sursa: Agerpres

Foto: FRNPM

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.