Național Ultima oră Externe
Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie!
Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie!
18/04/2024 ⋅ 0 comentarii

România a cucerit prima medalie la Riyadh! Scrimerul român Vlad Covaliu,  fiul fostului campion olimpic Mihai Covaliu, este campion mondial al juniorilor la sabie!

Vlad a dominat înfruntarea cu rusul Pavel Graudyn și a condus aproape în permanență, cu excepția primei tușe, până la 11-10. 

Graudyn a preluat conducerea cu 12-11 și 13-12, însă Vlad a egalat de fiecare dată, a făcut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganță într-un final de vis pentru noi, 15-14! 

„Un mare bravo pentru Vlad și pentru antrenori! Alături de proaspătul campion mondial, pe podium au venit să-l îmbrățișeze atât antrenorul Alin Badea, cât și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu, dar și ceilalți membrii au delegației, aflați în sala!”, au scris reprezentanții Federației Române de Scrimă pe Facebook. 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.