Național Ultima oră
România, în topul mondial al cazurilor de pacienți recuperați după infectarea cu coronavirus
România, în topul mondial al cazurilor de pacienți recuperați după infectarea cu coronavirus
24/03/2020 ⋅ 0 comentarii

Potrivit datelor Worldometers, citate  de pressalert, România era luni seară pe locul 19 dintr-un total de 180 de ţări în ceea ce privește procentul persoanelor declarate recuperate după ce au fost infectate cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19. 

Procentul de vindecare în ţara noastră este de 12,67% ceea ce plasează România în top 20 mondial. În România, au fost declarate recuperate până acum 73 de persoane: 47 de români au fost vindecaţi doar la spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara. 

Alţi 11 pacienţi au fost externaţi din spitalele bucureştene, trei pacienți au scăpat de coronavirus la Craiova, doi la Constanţa şi unul la Iaşi. La nivel mondial, au fost declarate vindecate 102.429 de persoane, dar peste 72.000 dintre acestea provin doar din China.

 Cu alte cuvinte, mai puţin de 10% dintre cei infectaţi în restul lumii s-au şi vindecat. În total, sunt 381.752 de cazuri de infectare în întreaga lume, iar 16.558 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.