Național Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Cascadorul Adrian Ştefănescu, omagiat la Gala Premiilor Gopo
Cascadorul Adrian Ştefănescu, omagiat la Gala Premiilor Gopo
02/04/2024 ⋅ 0 comentarii

Cascadorul Adrian Ştefănescu, care s-a regăsit în distribuţia unor filme celebre româneşti din perioada 1968 - 1983 şi unul dintre cei mai apreciaţi profesionişti în domeniu din România, va fi omagiat la cea de-a XVIII-a ediţie a Galei Premiilor Gopo.

Potrivit comunicatului de presă, Adrian Ştefănescu va fi recompensat cu Premiul special oferit în cadrul evenimentului din 29 aprilie care va avea loc la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1972, an în care a şi jucat primul său rol în comedia "Astă seară dansăm în familie" (regia Geo Saizescu), a fost distribuit în peste 60 de producţii româneşti. A debutat în cascadorie în filmul "Bătălia pentru Roma" (regia Robert Siodmak, Sergiu Nicolaescu), apoi a jucat în filmul "Mihai Viteazul" (regia Sergiu Nicolaescu), unde l-a dublat pe actorul Nicolae Secăreanu, care l-a interpretat pe Sinan Paşa în celebra scenă din apele Neajlovului.

În cei treizeci de ani de activitate, a fost unul dintre cascadorii preferaţi ai lui Sergiu Nicolaescu, fiind distribuit în filme precum "Cu mâinile curate", "Ultimul cartuş", "Un comisar acuză", "Nemuritorii", "Pentru patrie", "Ultima noapte de dragoste", "Duelul" sau "Capcana mercenarilor". În rol de cascador s-a remarcat şi în alte producţii precum "Păcală" (regia Geo saizescu), "Drumul oaselor" (regia Doru Năstase) sau "Dincolo de pod" (regia Mircea Veroiu).

În anul 1983, Adrian Ştefănescu a renunţat la filme pentru a intra în lumea circului ca dresor şi cascador la Circul de Stat din Bucureşti. Ultima peliculă în care a apărut a fost, în anul 1991, "Nemuritorul" (regia Russell Mulcahy), în care a jucat alături de actorul Christopher Lambert.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.