Național Social Ultima oră
Maia Morgenstern va susține un turneu caritabil pentru copiii bolnavi de cancer
Maia Morgenstern va susține un turneu caritabil pentru copiii bolnavi de cancer
29/03/2024 ⋅ 0 comentarii

Maia Morgenstern va susține, în perioada 24 aprilie - 16 mai, un turneu caritabil, cu spectacolul ”NU SUNT EU”, iar toate fondurile obținute în urma reprezentațiilor din Călăraşi (24 aprilie), Constanța (25 aprilie), Piatra Neamț (15 mai) și Iaşi (16 mai) le va dona Asociației Magic, pentru proiectul MagiCARE

„Primim flori! De ziua noastră, primim flori. Multe, multe flori. Ne fac plăcere. Ne bucură, desigur. Uneori, sunt multe, atât de multe...că ne acoperă. Vin unele peste altele. Le pierdem șirul?! Hm, nu-mi place formularea. Și totuși sunt atât de multe, încât nu mai știi ce să faci...Ce sa faci cu ele, ce să faci cu tine. Și trebuie să le dăruiești. Să mai dăruiești. Să dai și altora. Acum. Aici. Nu mâine, nu poimâine. Nu peste o săptămână sau mai știu eu când. Acum. Mâine? Mâine florile astea frumoase se vor ofili( se ofilesc oricum!). E atâta nevoie de sprijinul tău, și-al tău,  și-al tău. Poți să faci un gest, să dăruiești: o floare, un strop de speranță,  un gram din energia ta. Eu o voi face. O fac mereu: la sfârșitul spectacolului/ spectacolului "arunc " flori în sală, către spectatori. Acum voi participa la Turneul Caritabil NU SUNT EU: Cǎlǎraşi, Constanța, Piatra Neamț, Iaşi.

Mare parte din ceea ce sunt se datorează publicului, comunității. Motiv pentru care dau și eu înapoi comunității, ori de câte ori pot, tot ce-mi stă în puteri. Astăzi, am ales să dăruiesc toate câștigurile realizate din turneul spectacolului meu "NU SUNT EU”, proiectului MagiCARE, derulat de Asociația Magic.

MagiCARE a apărut ca suport psiho-social pentru copii, frații acestora și părinții lor în momentul diagnosticului, în timpul tratamentului și în situații grave precum recidivă sau deces. Echipa de psihologi și terapeuți specializați ai MagiCARE ajută familiile să gestioneze momentele cele mai dificile cu care se confruntă.

Asociația le duce săptămânal în spital pachete cu alimente, produse de igienă, mici bucurii și orice alte nevoi punctuale mai au.

Nimeni nu poate ști dacă toată lupta cu balaurul ăsta de boală va avea sau nu un final fericit.

 În fiecare an, la nivel global, peste 400.000 de copii şi adolescenţi cu vârsta sub 20 de ani sunt diagnosticaţi cu cancer.

 La fiecare trei minute, în lume, un copil moare de cancer.

 Rata de supravieţuire depinde de regiunea în care aceştia trăiesc - 80%, în ţările cu venituri ridicate și numai 20%, în ţările cu venituri mici şi medii.”, a scris Maia Morgenstern pe Facebook, nu oricând, ci chiar de Ziua Mondială a Teatrului. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.