Național Cultură Ultima oră Externe
Mircea Cărtărescu a câștigat Premiul Internațional Mondello, unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase premii literare italiene
Mircea Cărtărescu a câștigat Premiul Internațional Mondello, unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase premii literare italiene
29/03/2024 ⋅ 0 comentarii

Mircea Cărtărescu a câștigat Premiul Internațional Mondello, unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase premii literare italiene.

„Tocmai am fost anunțat că sunt câștigătorul  Premiului Internațional Mondello, unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase premii literare italiene. Între laureații edițiilor precedente se numără scriitori ca Milan Kundera, Don DeLillo, Doris Lessing, Cees Nooteboom, J.M. Coetzee, Thomas Bernhard. Mă bucur mult și le mulțumesc membrilor juriului pentru încredere.”, a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook.

Premiul Internațional Mondello are o istorie de mare prestigiu. De-a lungul anilor, a fost acordat scriitorilor precum Milan Kundera și Thomas Bernhard, JM Coetzee și Don DeLillo, Doris Lessing și Marilynne Robinson.

„Caracteristica premiului este că în fiecare an este acordat de un judecător monocrat. Eu am fost ales ca judecător monocrat pentru ediţia din 2024. Sunt onorat de acest lucru. Aşa că am decis să îi atribui Mondello International lui Mircea Cărtărescu pentru modul în care, prin operele sale, a reînnoit codurile romanului contemporan, făcându-l din nou o prezenţă magnifică din viitor.”, a spus Nicola Lagioia, potrvit Humanotas. 

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc în luna mai, la Salone Internazionale del Libro.


Foto: Facebook / Mircea Cărtărescu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.