Național Din Arad Ultima oră
Încă 8 tramvaie fabricate la Arad vor ajunge la Brăila
Încă 8 tramvaie fabricate la Arad vor ajunge la Brăila
26/03/2024 ⋅ 0 comentarii

Astra Arad a început să fabrice opt noi tramvaie pentru Brăila. Anunțul a fost făcut de  primarul localității dunărene, citat  de Vocea Brăilei.

„Începe producţia celorlalte tramvaie care vor fi livrate la sfârşitul lunii iulie în municipiul Brăila şi vom mai avea încă opt tramvaie noi produse tot la Astra Arad, tot pe fonduri europene, cu 0 finanţare din partea Primăriei Municipiului Brăila, toţi banii venind din fonduri europene”, a declarat Dragomir.

În Brăila circulă deja două dintre cele 10 tramvaie achiziționate în cadrul Proiectului „Modernizare transport electric Parc Monument – Radu Negru”, în valoare de 13.800.000,00 lei fără TVA. Ele au fost botezate „Ana Aslan” și „Maria Filotti”.

Tramvaiele sunt produse de SC Astra Vagoane Călători SA Arad şi, aşa cum declara directorul companiei, sunt „tot ceea ce are constructorul mai bun pe piață”. Fiecare tramvai este format din două module, poate transporta 129 de pasageri și este complet autonom.


Foto cu caracter ilustrativ. Tramvaiele fabricate pentru Brăila vor avea culoarea albastră.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.