Național Life Ultima oră
Comunitatea românească din Israel, la bordul Fregatei ”Regele Ferdinand”
Comunitatea românească din Israel, la bordul Fregatei ”Regele Ferdinand”
08/11/2019 ⋅ 0 comentarii

  În perioada 22 octombrie – 6 noiembrie, Fregata ”Regele Ferdinand” a participat la operațiunea ”Sea Guardian 19”, desfășurată sub mandat NATO, în bazinul estic al Mării Mediterane. 

  Conform comunicatului de presă al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), remis Agerpres, marinarii militari români, ambarcaţi la bordul fregatei ”Regele Ferdinand”, au parcurs peste 2.500 de mile marine și s-au implicat în monitorizarea a peste 100 de nave şi ambarcaţiuni în bazinul estic al Mediteranei. Pentru refacerea capacităţii de luptă, a moralului echipajului şi coordonarea acţiunilor de pe mare în cadrul unor şedinţe de lucru cu partenerii greci şi bulgari din gruparea navală din care a făcut parte, misiunea a cuprins trei escale în porturile Aksaz (Turcia), Alexandria (Egipt) şi Haifa (Israel)

  Ultima escală, cea din Portul Haifa, a prilejuit o zi a porților deschise pentru comunitatea românească din Israel. 

”Echipajul navei noastre a primit marți, 5 noiembrie, peste 100 de români, la bord, cu care a discutat despre România, despre tainele meseriei de marinar și despre instituțiile de învățământ militar de marină. Vizitatorii au fost impresionați de expoziția de pictură cu tematică marină și s-au bucurat de cadourile simbolice primite din partea elevilor și studenților din Forțele Navale Române”, a transmis pentru Forțele Navale Române, Daniel-Andrei Pap. 

Miercuri, 6 noiembrie, Fregata ”Regele Ferdinand” și-a încheiat misiunea în cadrul ”Sea Guardian 19”, sub egida NATO. 

Credit foto: Daniel-Andrei Pap

 

 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.