Național Social Life Ultima oră
Văduva de veteran de război Elena Cosma, sărbătorită de mărțișor și înaintea împlinirii unui secol de viață
Văduva de veteran de război Elena Cosma, sărbătorită de mărțișor și înaintea împlinirii unui secol de viață
03/03/2024 ⋅ 0 comentarii

Văduva de veteran de război Elena Cosma a fost sărbătorită de mărțișor și înaintea împlinirii unui secol de viață de către reprezentanții Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la Veterani”.

Doamna Elena Cosma, văduva veteranului de război Avram Cosma, s-a născut în municipiul București, pe data de 7 aprilie 1924, fiind singură la părinți.  

Rămasă orfană de mamă de la vârsta de 2 ani, și-a găsit alinarea la mama vitregă, care a crescut-o ca pe propriul copil. Cu veteranul de război Avram Cosma s-a căsătorit în timpul războiului și au avut o căsnicie fericită ce a durat 58 de ani. 

„Era un om blând și liniștit”, a mărturisit distinsa doamnă oaspeților săi. 

Regretatul veteran de război Avram Cosma s-a născut în localitatea Beclean din județul Brașov, într-o familie cu 10 copii. A participat pe front în perioada 1941-1944 în localitățile Mangalia și Gura Ocniței. Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă domnul Avram COSMA a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.   

„Distinsa văduvă de veteran de război se mândrește cu băiatul care are grijă de dânsa, trei nepoți, precum și cu doi strănepoți. Vizita noastră a bucurat-o nespus pe venerabila doamnă și îi transmitem și pe această cale sănătate și numai bucurii alături de cei dragi. Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet”, a transmis doamna Mirela Florian. 

Mulți ani cu sănătate!


Foto:  Răzvan Nae


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.