Național Din Arad Ultima oră Externe
”No, gata? No, hai!” - Doi alpiniști din vestul țării au urcat steagul României pe Acoperișul Africii
”No, gata? No, hai!” - Doi alpiniști din vestul țării au urcat steagul României pe Acoperișul Africii
03/03/2024 ⋅ 0 comentarii

”No, gata? No, hai!”. Doi alpiniști din vestul țării, un primar și un manager de spital, au urcat steagul României pe Acoperișul Africii. Vârful Uhuru, din Munții Kilimanjaro, supranumit ”Acoperișul Africii”, are o înălțime de 5.895 metri și este cel mai înalt vârf muntos al continentului african.

Cei doi alpiniști, care au cucerit Vârful Uhuru, împreună cu alți 17 români, chiar de 1 martie, sunt primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, și managerul Spitalului din Brad, Ștefan Tiriteu. 

„Steagul cu îndemnul ardelenesc “No, gata? No, hai!” a fost dus pe Acoperișul Africii de Cazacu Florin și Stefan Tiriteu, după o ascensiune care a durat 6 zile.

Deplasarea grupului format din 19 membri din România s-a făcut pe Ruta Machame, un traseu mai lung, ziua vârfului, 1 martie 2024, începută la ora 2 noaptea, fiind extrem de epuizantă.

Lipsa oxigenului la altitudine și starea vremii sunt cele mai importante aspecte care influentează major o asemenea ascensiune extremă.

În momentele grele de pe parcursul expediției, suportul psihic oferit de membrii grupului a fost foarte important și a generat succesul întregii acțiuni!”, a scris primarul Florin Cazacu pe pagina de Facebook. 


Foto: Facebook / Florin Cazacu


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.