Național Din Arad Învățământ Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Elevi din Arad și Timiș, în vizită la muzeul arădean în cadrul proiectului educațional național ”Școala altfel”
Elevi din Arad și Timiș, în vizită la muzeul arădean în cadrul proiectului educațional național ”Școala altfel”
23/02/2024 ⋅ 0 comentarii

În această săptămână, proiectul educațional național “Școala altfel” a adus la muzeul arădean numeroase grupuri școlare din județul Arad și Timiș. 

Pe lângă tururile ghidate în expoziții, elevii Școlii Gimnaziale Vârfuri (prof. coordonator Dusan Aurel) au descoperit patrimoniul prin intermediul noilor tehnologii digitale în Galeria de Artă Românească și Muzeul de Științe ale Naturii. 

După Galeria de Artă Românească din cadrul Muzeului de Artă Arad, redeschisă anul trecut cu spațiul modernizat prin inserturi cu tehnologie digitală, este rândul Muzeului de Științe ale Naturii să ofere experiențe virtuale inedite vizitatorilor săi. Prin intermediul noilor tehnologii digitale (realitate augmentată, masă interactivă) este evidențiată biodiversitatea naturală a județului Arad în muzeu.

Reorganizarea întregului spațiu expozițional al Muzeului de Științe ale Naturii a permis introducerea tehnologiei digitale – realitatea augmentată, masă interactivă pentru copii, prin intermediul cărora vizitatorii pot experimenta muzeul în altă dimensiune. Exponate reprezentative pentru fauna rezervațiilor naturale din județul Arad, exponate reprezentând mamifere și păsări ocrotite sau dispărute definitiv din România, exponate din colecția de fluturi exotici din Africa, Asia și America de Sud se numără printre bunurile de patrimoniu prezentate în diorame prin intermediul realității augmentate.

„După succesul pe care l-am avut la Muzeul de Artă prin introducerea tehnologiei moderne în expoziție, anul acesta continuăm modernizarea Muzeului de Științe ale Naturii, un upgrade tehnologic al expoziției, folosind cea mai nouă tehnologie și anume AR (realitatea augmentată), prin care unele exponate din diorame prind viață. Pe lângă touchscreen-urile deja existente, muzeul oferă o masă interactivă unde copiii dar și adulții pot să descopere experiențe noi, de pildă să realizeze desene, puzzle-uri sau să organizeze virtual o dioramă. Prin toate aceste investiții dorim să atragem în primul rând publicul tânăr, să oferim posibilitatea de a interacționa într-un mod inedit cu exponatele din muzeu”, a declarat Blaga Bogdan, directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.