Național Ultima oră
Gimnastul David Gavrilovici, cel mai tânăr cetățean de onoare al Iașului. ”Sper să fiu un model pentru tinerii sportivi”
Gimnastul David Gavrilovici, cel mai tânăr cetățean de onoare al Iașului. ”Sper să fiu un model pentru tinerii sportivi”
22/02/2024 ⋅ 0 comentarii

Sportivul David Gavrilovici, campion mondial și european la gimnastică aerobică, Maestru Emerit al Sportului, a primit miercuri, 21 februarie, titlul de cetățean de onoare al judeţului Iași. 

Gimnastul în vârstă de numai 23 de ani, care este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Iași, a devenit astfel cel mai tânăr cetățean de onoare al Iașiului.

„Este un privilegiu să avem, dacă nu chiar cel mai tânăr cetățean de onoare al unui județ din România, cu siguranță unul dintre cei mai tineri. Prin acest titlu de cetățean de onoare acordat lui David Gavrilovici, județul său natal își exprimă recunoștința și admirația pentru munca sa și pentru modul în care a reprezentat cu demnitate și profesionalism comunitatea noastră la nivel mondial. Sper că această distincție de cetățean de onoare să îi întărească drumul către succes și să îi deschidă noi oportunități în viitorul său”, a spus Președintele Consiliului Județean Iași.

David Gavrilovici a avut rezultate remarcabile, însemnând 6 medalii de aur, 6 medalii de argint şi 17 medalii de bronz. Ca senior, legitimat la C.S.M. Iaşi și component de bază al Lotului Naţional de Seniori Gimnastică Aerobică al României, a devenit atât Campion mondial cât şi Campion european.

Bogdan Bantă, cel care l-a descoperit la vârsta de 6 ani pe David Gavrilovici, spune că rezultatele obținute de David vor rămâne în cartea de istorie a sportului ieșean.

„David este un sportiv de excepție, care a obținut rezultate foarte bune la Campionatele Europene și Mondiale. Aceste titluri de campion mondial și european, precum și celelalte medalii obținute la competițiile de anvergură vor rămâne scrise în cartea de istorie a sportului ieșean. Sunt rezultate deosebite, care vin ca urmare a unei adevărate munci de pregătire de foarte mulți ani. Am văzut de la început că va fi un campion, că va fi un sportiv de mare valoare în gimnastica aerobică. David este un model de urmat pentru toți copiii care practică acest sport, un exemplu că se poate ajunge acolo, sus, la aceste performanțe. Dar cu multă muncă și seriozitate”, a precizat, potrivit radiohit.ro,  prof. Bogdan Bantă, antrenor la cluburile Gimnis Iași și CSM Iași.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.