Național Învățământ Social Religie Life Comunicate de Presă Ultima oră
ASCOR Brașov sărbătorește 30 de ani de activitate. ”Să fii membru ASCOR înseamnă să devii un exemplu prin ceea ce faci și nu neapărat prin ceea ce zici”
ASCOR Brașov sărbătorește 30 de ani de activitate. ”Să fii membru ASCOR înseamnă să devii un exemplu prin ceea ce faci și nu neapărat prin ceea ce zici”
20/02/2024 ⋅ 0 comentarii

În perioada 1-3 martie, membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Brașov se vor întâlni în orașul de la poalele Tâmpei pentru a sărbători în familie cei 30 de ani de activitate neîntreruptă a filialei. 

 Pe parcursul celor 3 zile, stuenții vor rememora cele mai importante momente din istoria locală ASCOR, vor aduce mulțumire lui Dumnezeu și sfinților ocrotitori pentru binefacerile primite în tot acest timp și vor avea ocazia să socializeze și să facă un adevărat schimb de experiență.

„Din anul 1994, filiala noastră oferă un prilej de întâlnire pentru studenții brașoveni căutători de Dumnezeu și de petrecere cu folos a timpului. Se cuvine, deci, să mulțumim și să ne rugăm împreună pentru unitatea membrilor și pentru bunul mers al activităților noastre!”, au transmis reprezentanții ascoriștilor brașoveni, care, în perioada următoare, vor reveni cu amănunte despre programul pe care l-au pregătit. 

Program din care nu vor lipsi activități de socializare, o seară de folk cu toate generațiile de ascoriști, participarea la Sfânta Liturghie și o slujbă de pomenire pentru membrii ASCOR Brașov trecuți la Domnul,

Mesajul președintelui ASCOR Brașov - IustinLungu

„ASCOR a fost mereu o familie pentru studenții care, urmând cursul firesc al vieții, părăsesc cuibul părintesc și încep o nouă etapă. Singuri fiind, își găsesc prin ajutorul lui Dumnezeu adevărați prieteni, oameni alături de care să-și formeze o familie, sprijin sufletesc pentru momentele de greutate, dar mai ales o mai mare putere a rugăciunii, pe care familia ASCOR o formează aproape în fiecare oraș.

Asociația noastră a trecut prin multe încercări, însă Dumnezeu nu ne-a lăsat niciun moment. Am crescut împreună, ne-am ajutat unii pe alții să devenim mai blânzi, mai răbdători, mai smeriți și împreună am făcut atâtea tabere memorabile pentru tineri veniți din toată țara, la Valea Plopului și la Mănăstirea Paltin - Petru-Vodă.

 Avându-l mereu pe Părintele Justin Pârvu lângă noi, am simțit cum rugăciunea lui este pilonul nostru de bază, care ne duce mai aproape de Dumnezeu zi de zi și luminează mințile și sufletele noastre în fiecare decizie pe care o luăm spre binele asociației noastre.

 Să fii membru ASCOR este o mărturisire în societatea de astăzi, o ocazie să îți prelucrezi neputințele, să devii un exemplu pentru cei din jur prin ceea ce faci și nu neapărat prin ceea ce zici.”

 Retrospectivă ASCOR Brașov, prezentată de Departamentul de Conducere și Coordonare ASCOR Brașov

 Într-un centru universitar cu doar câteva organizații studențești înregistrate 1, ASCOR Brașov adună zeci de membri, studenți la diverse facultăți, precum Medicină, Drept, IT, Inginerie, Psihologie, Comunicare și Sociologie, care, printre cursuri, proiecte și examene, revin săptămânal la sediul din strada Memorandului, nr.32 (la parterul Căminului nr. 8)- uneori chiar zilnic, în cadrul serilor de rugăciune în care studenții citesc împreună Rugăciunile de seară.

 Asociația propune studenților un program divers, fie că vorbim de seri duhovnicești, conferințe, ateliere recreative (dintre care cele mai populare sunt atelierele de sculptură și cele de împletit metaniere), drumeții și, bineînțeles, tabere.

 Filiala brașoveană ASCOR este cunoscută în rândurile ascoriștilor din toată țara pentru faptul că organizează multianual taberele de la Valea Plopului, respectiv de la Mănăstirea Paltin – Petru Vodă.

Tabăra ”Împreună pentru copiii de la Valea Plopului” este o tradiție de peste 10 ani în filiala noastră și adună tineri din toată țara în satele Valea Plopului și Valea Screzii, unde se implică în activitățile gospodărești necesare funcționării centrului social Pro Vita întemeiat de Părintele Nicolae Tănase, având totodată și un program duhovnicesc comun, de participare la slujbe și împreună-rugăciune. De-a lungul timpului sute de tineri au trecut prin taberele organizate la Valea Plopului și, pe lângă ocazia de a se implica în mod concret în sprijinirea aproapelui aflat în nevoie, mărturisesc că au câștigat prietenii trainice, pe care le lucrează o viață întreagă.

 Taberele organizatela Mănăstirea Paltin sunt o tradiție recentă, de 4 ani și au în centru cultivarea credinței, a dragostei de neam, dar și cinstirea martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste. De sărbătoarea Nașterii Domnului, aproximativ 80 de tineri au participat în Tabăra de Crăciun, unde au avut prilejul să colindele atât satele din jurul mănăstirii, cât și mai multe mănăstiri din județul Neamț– Sihăstria Neamț, Secu, Sihla, Schitul Pocrov, mănăstirea Neamț etc.

 Dragostea tinerilor pentru sfinții și martirii neamului românesc s-a materializat în anul 2021 prin ridicarea unei troițe, în incinta mănăstirii Paltin, în cadrul taberei de toamnă organizată de ASCOR Brașov, luând model o troiță sculptată de părintele Arsenie Papacioc în temnițele comuniste.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.