Național Ultima oră
18 februarie - Ziua Internațională a Sportului Militar
18 februarie - Ziua Internațională a Sportului Militar
18/02/2024 ⋅ 0 comentarii

Ziua Internațională a Sportului Militar se sărbătorește anual, la data de 18 februarie, data constituirii Consiliului Internațional al Sportului Militar.

Ziua Internațională a Sportului Militar s-a celebrat vineri, pe 16 februarie, în unitățile militare din țară, prin activități de educație fizică și sportive între militari.

 Consiliul Internațional al Sportului Militar - C.I.S.M.  a fost fondat la data de 18 februarie 1948, iar Armata României s-a alăturat inițiativei din anul 1992. 

Cu motto-ul "Prietenie prin sport",  militariii din cele 140 de țări membre participă în aceeși zi la alergări pe distanțe scurte sau lungi, mers pe jos sau pe schiuri, indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilitățile sportive, de grade, funcții, vârstă sau gen.


Foto: Medeea Zafiris, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Mondial de Karate SKDUN Chalkis, Greece, unde a câștigat 2 medalii de aur, 1 medalie de argint și 3 medalii de bronz. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.