Național Ultima oră
Veteranul de război Alexandru Găncean împlinește astăzi 104 ani
Veteranul de război Alexandru Găncean împlinește astăzi 104 ani
17/02/2024 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război Alexandru Găncean împlinește astăzi venerabila vârstă de 104 ani

Distinsul veteran s-a născut în localitatea Uriu, județul Bistrița-Năsăud, pe data de 17 februarie 1920. A participat pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial, în anul 1944.

„M-au trimis în țară pentru refacere. Am stat cât am stat și în 1944 m-am însurat, dar nu am stat cu femeia, o lună-două poate și mi-a venit alt ordin pentru a pleca la oștire. Am picat prinși atunci când ne-am dat jos din tren...”, povestea cu ceva timp în urmă bravul veteran.

„Îi transmitem pe această cale sănătate, bucurii și îl asigurăm de întreaga noastră recunoștință și respect pentru tot ceea ce a făcut pentru patrie, pentru disciplina, simţul datoriei şi al onoarei de care a dat dovadă. Avem datoria morală ca amintirile veteranilor de război să nu moară niciodată și, peste veacuri, să dăinuie sacrificiul de care au dat dovadă, prețul jertfei pentru țară, curajul în faptele de arme şi imaginea prafului de puşcă şi a pământului însângerat în lupta pentru libertate și independență. Cinste și onoare veteranilor de război!”, au transmis reprezentanții Departamentului relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului.

 

Foto: Raluca Mureșan / Departamentul relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.