Național Ultima oră
Sabrina Voinea şi Andrei Muntean, desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului 2023 la Gala Gimnasticii Româneşti
Sabrina Voinea şi Andrei Muntean, desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului 2023 la Gala Gimnasticii Româneşti
16/02/2024 ⋅ 0 comentarii

Sabrina Voinea şi Andrei Muntean au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului 2023 la gimnastică artistică în cadrul Galei Gimnasticii Româneşti organizate, vineri, la Circul Metropolitan din Capitală.

Sabrina Maneca Voinea este medaliată cu bronz la sol la Campionatele Europene şi ocupantă a locului 4 la Campionatele Mondiale în aceeaşi probă. De asemenea, gimnasta a făcut parte din echipa României (alături de Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Andreea Preda şi Ella Oprea Creţu) care a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris după o pauză de 12 ani.

Voinea a fost urmată în clasamentul celor mai bune gimnaste de Alexia Vânoagă, Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Andreea Preda, Anamaria Mihăescu, Ariana Cotu, Miruna Botez şi Marcela Cercea.

La gimnastică artistică masculin, Andrei Muntean s-a clasat pe locul întâi după ce a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris în urma locului 30 ocupat la Campionatele Mondiale de la Anvers. În clasamentul întocmit de Federaţia Română de Gimnastică el a fost urmat de Robert Burtănete, Radu Iustin Mihai, Gabriel Burtănete, David Puicea, Norbert Marcu, Rafael Szabo, Emilian Neagu, Nicholas Ţarcă şi Nicolae Bera.

Trofeul pentru cel mai bun sportiv al anului 2023 la gimnastică aerobică i-a revenit lui David Gavrilovici, vicecampion european la trio, dans aerobic şi cu echipa României. El a fost urmat în clasamentul acestei categorii de Claudia Ristea, Leonard Manta, Sandra Dincă, Daria Mihaiu, Larisa Şuiu, Vlăduţ Popa, Daniel Ţavoc, Antonio Surdu şi Mădălin Boldea.

Melisa Fărcuţa a fost desemnată cea mai bună gimnastă junioară. Ea a cucerit 4 medalii de aur în întrecerea juniorilor la Campionatele Europene (trio, grup, dans aerobic şi cu echipa României).

Trofeele pentru sportivii medaliaţi au fost înmânate de trei mari campioni ai gimnasticii româneşti: Simona Amânar, Isabela Lăcătuş şi Marian Drăgulescu.

Multipla campioană olimpică şi preşedintă de onoare a Federaţiei Române de Gimnastică, Nadia Comăneci, a transmis un mesaj video în care i-a felicitat pe sportivi pentru rezultatele din 2023.

"Astăzi e un moment de sărbătoare a sportului românesc, a celor mai buni sportivi din 2023 ai unei discipline care de-a lungul istoriei a devenit un puternic brand românesc. De departe, însă mereu aproape, vreau să vă felicit pentru ambiţia, determinarea, perseverenţa cu care aţi muncit ca să arătaţi lumii că gimnastica românească renaşte prin voi toţi. Vă doresc să vă bucuraţi de sărbătoarea rezultatelor voastre pe care le-aţi obţinut şi de munca enormă depusă. Ca să fii un campion, trebuie să te antrenezi ca un campion. Felicitări din nou tuturor încă o dată, ne vedem la Paris!", a spus Nadia Comăneci.

În cadrul Galei de la Circul Metropolitan a fost lansat şi imnul gimnasticii româneşti compus de Andrei Păunescu (muzică şi versuri).

Sursa: Agerpres

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.