Național Ultima oră
Văduva de veteran de război Floarea Nițu, sărbătorită la 96 de ani
Văduva de veteran de război Floarea Nițu, sărbătorită la 96 de ani
16/02/2024 ⋅ 0 comentarii

Văduva de veteran de război Floarea Nițu a împlinit frumoasa vârstă de 96 de ani, iar la ceas de sărbătoare a fost vizitată de către reprezentanții Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la Veterani”. 

Doamna Floarea Nițu s-a născut în localitatea Peretu, județul Teleorman, pe data de 16 februarie 1928. S-a căsătorit la vârsta de 20 de ani cu regretatul Lefter Nițu, veteran de război, având o căsnicie ce a durat 72 de ani. A ieșit la pensie în anul 1985 din industria chimică, iar acum este în grija băiatului.    

Veteranul de război Lefter NIȚU, s-a născut în satul Albești, comuna Vedea, județul Teleorman, într-o familie cu 7 copii, la data de 30 septembrie 1923. A participat pe front în perioada 1944 – 1945, cu Regimentul 1 Călărași pe Frontul de Vest, în Cehoslovacia și Ungaria, având gradul de fruntaș. Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă Lefter NIȚU a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”. 

„Doamna Floarea se mândrește cu doi copii, șase nepoți, precum și cu șase strănepoți. Băiatul cel mare a urmat cariera militară trecând în rezervă cu gradul de colonel. Dragostea pentru armată a fost transmisă mai departe către nepoți. Distinsa văduvă de veteran, se bucură de o sănătate foarte bună, având un program fix de alimentație. Vizita noastră a bucurat-o nespus pe venerabila doamnă și îi transmitem și pe această cale sănătate, bucurii și tot ce-și dorește alături de cei dragi.”, au transmis reprezentanții Departamentului relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului. 


Foto: Plt.adj.pr. Răzvan NAE


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.