Național Ultima oră Externe
Valentina Cambei, cea mai bună halterofilă europeană din 2023
Valentina Cambei, cea mai bună halterofilă europeană din 2023
13/02/2024 ⋅ 0 comentarii

Mihaela Valentina Cambei a fost premiată cu titlul de cea mai bună halterofilă europeană a anului 2023, luni, la Sofia, după ce a cucerit trei medalii de aur la cat. 49 kg, la Campionatele Europene, a anunțat Federaţia Română de Haltere pe pagina sa de Facebook.

Premiul i-a fost înmânat Mihaelei de către Nayden TODOROV, președintele Asociației Presei Sportive din Bulgaria și membru în Comitetul Executiv AIPS Europe.

Cambei a revenit pe podiumul din Arena Sofia la mai puţin de o oră de la ceremonia de premiere a categoriei olimpice 49 kg, la care şi-a doborât recordul european de la total stabilit la Europenele din 2023, la care a cucerit, de asemenea, trei medalii de aur (la Erevan).

Mihaela Cambei, care este cea mai bine clasată sportivă din Europa în clasamentul de calificare olimpică (locul 5 la general, la doar un kg de locurile 2-4), a fost urmată în ierarhie de Kamila Konotop (Ucraina) şi de Emily Campbell (Marea Britanie).

La masculin a ieşit învingător georgianul Laşa Talahadze, multiplu campion european, mondial şi olimpic. El a fost urmat de Karlos Nasar (Bulgaria) şi de Ritvars Suharevs (Letonia).

Procesul de selecţie şi vot a fost realizat de European Weightlifting Federation, în parteneriat cu Asociaţia Presei Sportive din Europa (AIPS Europe).


Foto: Federația Română de Haltere

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.