Național Ultima oră Externe
Echipa masculină de sabie a României, pe locul patru la Cupa Mondială de la Tbilisi
Echipa masculină de sabie a României, pe locul patru la Cupa Mondială de la Tbilisi
12/02/2024 ⋅ 0 comentarii

Echipa de sabie a României, în componenţă cu Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi, Radu Niţu şi Vlad Covaliu, a ocupat locul patru la concursul de Cupă Mondială de la Tbilisi, informează Federaţia Română de Scrimă.

Echipa României, antrenată de Rareş Dumitrescu, a învins Singapore (45-18) în şaisprezecimi, a întrecut Franţa (45-41) în optimi şi apoi Italia (45-41) în sferturi. În semifinale, tricolorii au fost învinşi de Coreea de Sud (33-45), care a câştigat şi turneul.

În meciul pentru locul trei, România s-a înclinat în faţa Statelor Unite (32-45) şi a ocupat locul patru în clasamentul final. De remarcat promovarea în echipa de seniori a lui Vlad Covaliu, cu rezultate excelente la cadeţi şi juniori până acum.

În concursul individual de la Tbilisi, Vlad Covaliu (locul 24) şi Iulian Teodosiu (31) au avut cele mai bune evoluţii, fiind eliminaţi în şaisprezecimi.

În concursul feminin de Cupă Mondială de la Barcelona, echipa de spadă a României, compusă din Mihaela Leonte, Alexandra Predescu, Emma Şonţ şi Greta Vereş, s-a clasat pe locul opt.


Foto: Federația Română de Scrimă

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.