Național Ultima oră
Ana Bogdan este în finala turneului Transylvania Open!
Ana Bogdan este în finala turneului Transylvania Open!
10/02/2024 ⋅ 0 comentarii

Ana Bogdan, cap de serie numărul opt, s-a calificat în finala turneului Transylvania Open, singurul de nivel WTA 250 din România, după ce a învins-o pe conaţionala Jaqueline Cristian cu 6-3, 3-6, 6-4, sâmbătă, în BT Arena din Cluj-Napoca. 

Ana Bogdan (31 ani, 65 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 50 de minute şi va juca a doua sa finală WTA 250 din carieră, după cea pierdută în 2022 la Varşovia în fața franţuzoaicei Caroline Garcia.

 Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 20.830 de dolari şi 163 de puncte WTA.

În finală, Ana Bogdan o va înfrunta pe câştigătoarea dintre britanica Harriet Dart, venită din calificări, şi jucătoarea cehă Karoline Pliskova.

Potrivit Agerpres, Ana Bogdan este a treia româncă ajunsă în finala turneului clujean, după Simona Halep (2021) şi Gabriela Ruse (2023), însă niciuna nu a reuşit să câştige până acum.


Foto: Ana Bogdan

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.