Național Life Ultima oră Externe
Cea mai frumoasă fotografie a anului 2023
Cea mai frumoasă fotografie a anului 2023
09/02/2024 ⋅ 0 comentarii

Publicul a votat cea mai frumoasă fotografie a anului 2023. O fotografie cu un urs polar care dormea pe un aisberg, realizată de fotograful amator britanic Nima Sarikhani, a câștigat premiul People’s Choice Photographer of the Year pentru „Wildlife Photographer of the Year”.

„Imaginea uluitoare și emoționantă a lui Sarikhani ne permite să vedem frumusețea și fragilitatea planetei noastre”, a spus directorul Muzeului de Istorie Naturală, doctorul Douglas Gurr.

Sarikhani a făcut imaginea după trei zile în căutarea urșilor polari prin ceața deasă din arhipelagul Svalbard din Norvegia.

Publicul a putut să voteze dintr-o listă scurtă de 25 de imagini. Alți patru finaliști au fost „foarte lăudați” pentru fotografiile lor care au surpins o țestoasă fericită, doi tigri care au grijă de un pui de tigru, un stol de păsări și o fotografie cu aurora boreală.


Foto: Mediadrumimages/NHM / Media Drum World / Profimedia

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.