Național Învățământ Social
Aproape 1.900 de copii de la sate au beneficiat de programul de masă caldă şi ore remediale al World Vision
Aproape 1.900 de copii de la sate au beneficiat de programul de masă caldă şi ore remediale al World Vision
09/02/2024 ⋅ 0 comentarii

Aproape 1.900 de copii de la sate au beneficiat, zilnic, la şcoală, de o masă caldă, două ore de lecţii remediale şi sprijin pentru teme, din 2016 până în prezent, prin programul World Vision "Pâine şi Mâine".

Potrivit unui comunicat al World Vision România transmis, vineri, AGERPRES, beneficiarii programului sunt copii din comunităţile cele mai dezavantajate de la sate din clasa pregătitoare, ciclul primar, respectiv gimnazial. Anul acesta şcolar au fost oferite 6.534 de mese şi 228 de ore remediale.

Totodată, programul a asigurat ateliere de dezvoltare personală şi sesiuni de consiliere psihologică pentru copii, în funcţie de nevoile lor, rechizite, ghiozdane şi alte materiale didactice, îmbrăcăminte, cât şi tabere de vară sau alte excursii.

Conform unui studiu comandat de World Vision România, chestionaţi de ce nu redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către asociaţii sau fundaţii, 29% dintre români spun că nu înţeleg procedura, iar 10% cred că este complicat, deşi procesul se poate face online şi în mai puţin de un minut pentru mai multe ONG-uri.

Din 2020, fundaţia colectează online formulare de la cetăţenii care vor să redirecţioneze acest procent din impozit, care în caz contrar ajunge tot la stat. Prin completarea formularelor de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit cetăţenii pot contribui gratuit la susţinerea programului "Pâine şi Mâine" al World Vision România. Prin acest sprijin, organizaţia va putea să ofere, zilnic, la şcoală o masă caldă şi două ore suplimentare dedicate temelor pentru 1.500 de copii din mediul rural în următorul an şcolar. AGERPRES

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.