Național Din Arad Social Ultima oră
Doar Împreună reclădim speranța! O arădeancă și o timișoreancă și-au unit forțele pentru ajutorarea spitalelor și medicilor din prima linie
Doar Împreună reclădim speranța! O arădeancă și o timișoreancă și-au unit forțele pentru ajutorarea spitalelor și medicilor din prima linie
19/03/2020 ⋅ 0 comentarii

România este în stare de urgență. Și cum era de așteptat, fiecare dintre noi reacționăm la valul de informații deloc îmbucurătoare, să zicem… din prisosul inimii. Și nici măcar nu vom aminti cele de nemenționat și care, din păcate, tind a ocupa titluri de ziare. Cert este că în aceste zile oamenii buni, oamenii cu inițiativă, oamenii cu adevărat empatici și altruiști fac diferența în bine, unindu-și forțele pentru a ajuta acolo unde este mai mare nevoie. 

Și numai aruncând un ochi la filmul #colectiv care este transmis chiar acum pe micul ecran putem lesne intui unde sunt uriașele nevoi ale acestor zile: ÎN SPITALE! Spitale care, nu, nu ”au de toate” nici la aproape cinci ani de la tragedia Colectiv. 

Îngerii acestor zile nu sunt deloc puțini, iar la doi dintre ei le-am aflat numele: Alexandra Timar și Ioana Vârtosu. O arădeancă și o timișoreacă ce și-au unit forțele celor două asociații pe care le conduc pentru ajutorarea spitalelor și medicilor din prima linie, dar și a persoanelor afectate de epidemia de coronavirus. 

Campania ÎMPREUNĂ RECLĂDIM SPERANȚA a fost inițiată de Ioana Vârtosu, președintele Asociației ”Școala mamei Jr.”, ulterior alăturându-i-se și Alexandra Timar, președintele Asociației ”Îngeri pentru suflete”. 

Ne-am propus să venim în sprijinul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Luis Turcanu, centrelor de carantină zonale și a persoanelor aflate în situații vulnerabile, de care ne-am ocupat și până acum. Deși nu s-a cumpărat puțin, totuși cele achiziționate reprezintă doar un minim necesar, nevoile fiind în continuare foarte mari, dat fiind faptul că spitalul Victor Babeș deservește și județele din jur și se preconizează un număr mai mare de pacienți în viitorul apropiat”, a declarat Alexandra Timar, președintele Asociației Îngeri pentru suflete. 

După o mobilizare a exemplară a celor care au răspuns inițiativei Alexandrei și Ioanei, s-au achiziționat: 

Pentru Spitalul De "Boli Infecțioase" Victor Babeș: 9 monitoare, 8 ventilatoare plus consumabile, săpunuri dezinfectante, soluții dezinfectante, tacâmuri de unică folosință, role de hârtie, frigidere/lăzi frigorifice și stoc de alimente, lenjerii de pat,pijamale, kituri de cosmetice, produse de curățenie saloane, 33 paravane, 3 seturi kituri ASTRUP, 20 termometre infrarosu, 20 pulsoximetre. 

Pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara Partener1: 2 ventilatoare+ consumabile, 5+1 infuzomate, produse de curățenie, dezinfectanți, lenjerii de pat, imprimante, stații Walkie Talkie. 

În plus s-a achizitionat un mic stoc de ochelari, viziere, măști 3 pliuri, măști FFP3 care vor fi duse în punctele cheie și medicilor din prima linie din spitalele din oraș, iar pentru centrele de carantină s-au donat produse de igienă corporală, scutece, absorbante.

”Continuăm demersurile pentru achiziționarea de kituri de teste, echipamente de protecție și liste întregi de necesar care vin în fiecare zi de la medici din diferite spitale. Cele mai mari nevoi sunt în aria echipamentelor de protecție, fiind și greu de găsit, iar fondurile din ce în ce mai puține. Suntem toți responsabili de stoparea epidemiei și îi rugăm pe cei ce nu pot dona, să ajute stând acasă sau dacă este absolută nevoie să desfășoare activități în afara casei să se protejeze si să fie foarte atenți la măsurile preventive. Noi facem tot ce putem, dar dacă se înmulțesc cazurile foarte tare, trebuie să conștientizăm  că toate eforturile o să fie insuficiente”, a mai spus Alexandra Timar. 

Pentru mai multe detalii sau dacă vreți să vă alăturați Campaniei, o puteți face AICI.

PENTRU CĂ DOAR ÎMPREUNĂ PUTEM RECLĂDI SPERANȚA!

 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.