Național Ultima oră Externe
Constantin Popovici a câștigat circuitul mondial Red Bull Cliff Diving din Noua Zeelandă
Constantin Popovici a câștigat circuitul mondial Red Bull Cliff Diving din Noua Zeelandă
29/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Constantin Popovici a câștigat duminică dimineață etapa finală din sezonul 2023 a circuitului mondial Red Bull Cliff Diving (sărituri în apă de la 27 metri), din Noua Zeelandă, și, totodată, a ocupat locul întâi în clasamentul general, informează Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

La Auckland, Constantin s-a impus cu un total de 413.90 puncte, fiind urmat îndeaproape de un alt sportiv român: Cătălin Preda - 411.65 puncte. Poziția a treia i-a revenit spaniolului Carlos Gimeno – 404.15 puncte.

Totodată, în clasamentul final, pe 2023, Constantin Popovici s-a clasat pe prima poziție, cu un total de 1.032 puncte. Cătălin Preda s-a clasat pe locul 4, cu 703 puncte.

La mijlocul lunii viitoare, Constantin Popovici și Cătălin Preda se vor afla la Doha, la Campionatele Mondiale de natație. Constantin va fi prezent în concursurile de diving (sărituri în apă de la platforma de 10 m) și de high-diving, în timp ce Cătălin va concura în întrecerea de high-diving.

În 2023, cei doi au cucerit medaliile de aur, respectiv de argint, la Campionatul Mondial de la Fukuoka (Japonia). 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.