Național Cultură Ultima oră
Moneda Omagială Constantin Brâncuşi, lansată duminică la închiderea Expoziţiei "Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale"
Moneda Omagială Constantin Brâncuşi, lansată duminică la închiderea Expoziţiei "Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale"
29/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Duminică, 28 ianuarie, guvernatorul Băncii Naționale a României a lansat la Muzeul Național de Artă Timișoara  moneda de argint dedicată lui Constantin Brâncuși.  

Emisă într-un tiraj de 5.000 de exemplare, moneda are pe avers portretul marelui artist, iar pe revers clădirea Muzeului Național de Artă din Timișoara. Începând de marți, 30 ianuarie 2024, aceasta va putea fi achiziționată prin sucursalele BNR din București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Craiova și Constanța, la prețul de 547,40 lei.

Evenimentul a fost urmat de o conferință de presă care a marcat închiderea memorabilei expoziții „Brâncuși: surse românești și perspective universale”. Au luat cuvântul domnii Alin Adrian Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, Filip Adrian Petcu, managerul Muzeului Național de Artă din Timișoara, Ovidiu Șandor, comisarul expoziției, Julien CHIAPPONE LUCCHES, directorul Institutului Francez din România și dna Doina Lemny, curatoarea expoziției.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” a fost organizată de către Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația ArtEncounters și Institut français de Roumanie à Bucarest, fiind finanțată de Consiliul Judeţean Timiş.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.