Național Social Cultură Ultima oră
Muzeul ASTRA din Sibiu, primul din Europa care certifică meşteri populari
Muzeul ASTRA din Sibiu, primul din Europa care certifică meşteri populari
25/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Muzeul ASTRA din Sibiu este primul din Europa care certifică, începând din acest an, meşteri populari din domenii diferite, ceea ce înseamnă că aceştia vor putea dovedi că sunt cei mai potriviţi pentru o lucrare de restaurare executată corect, a anunţat directorul muzeului, Ciprian Ştefan, într-o conferință de presă.

„Vreau să vă spun în premieră că Muzeul ASTRA este prima instituţie muzeală din România acreditată ca centru de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale pentru următoarele ocupaţii - tâmplar artizanal, muncitor constructor, bârne, chirpici şi piatră şi confecţioneri obiecte artizanale din lemn. (...) La nivel european, suntem singura instituţie muzeală care oferă aceste certificări şi vreau să vă spun că ecourile sunt fabuloase, mai ales prin proiectele existente”, a explicat Ciprian Ştefan, potrivit Agerpres.

Muzeul ASTRA atrage în fiecare an meşteri populari pentru activităţi demonstrative, intenţia fiind ca aceştia să fie prezenţi cât mai mult pentru ca vizitatorii să vadă cum se lucra după metode tradiţionale.

Conform aceleiași surse, directorul Muzeului ASTRA a mai precizat că, până în luna mai, cursurile pentru aceşti meşteri populari vor fi gratuite, după care vor fi plătite. Aceste cursuri se numesc "de certificări de competenţe de formare profesională".

Foto: Muzeul Astra

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.