Național Din Arad Social Life Ultima oră Externe
Pita pe Pecica, ambasador culinar al României la Expoziția Internațională ”Săptămâna Verde” de la Berlin
Pita pe Pecica, ambasador culinar al României la Expoziția Internațională ”Săptămâna Verde” de la Berlin
23/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Pita pe Pecica, produs românesc aprobat în anul 2023 în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG), este prezentă, în perioada 19-28 ianuarie, la cea de-a 88-a ediție a Expoziției Internaționale ”Săptămâna Verde” (Grüne Woche) de la Berlin. 

"Pita de Pecica" este un produs de brutărie coaptă la cuptor în regiunea Pecica, județul Arad, Produsul îşi datorează renumele dovezilor istorice ale vechimii sale, transmise pe cale orală, strânse în reviste şi cărţi, pentru a fi conservate pentru generaţiile viitoare. Tradiţia fabricării acestei pâini, prepararea aluatului, metoda de frământare şi modul de gătire sunt transmise din generaţie în generaţie.

Indicațiile geografice ale României prezente la standul de informare al MADR privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale din cadrul expoziției „Săptămâna Verde 2024” de la Berlin sunt următoarele: Magiun de prune Topoloveni –IGP, Salam de Sibiu –IGP, Telemea de Ibăneşti – DOP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnaţi de Pleşcoi – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Caşcaval de Săveni – IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salată tradițională cu icre de crap - STG, Plăcintă dobrogeană – IGP, Pită de Pecica - IGP, din categoria băuturilor spirtoase Indicație Geografică – Pălincă și Țuică Zetea de Medieșul Aurit.

„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își propune să promoveze și să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare. Vizitatorii Expoziției Internaționale ,,Săptămâna Verde" de la Berlin au apreciat gustul și calitatea produselor românești, atât cele atestate pe scheme de calitate națională, cât și cele recunoscute pe sisteme de calitate europene. Experții din cadrul MADR, prezenți la expoziția ,,Săptămâna Verde'' prezintă și promovează cu mândrie toate produsele românești.”, au precizat reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.


Foto: Facebook / MADR


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.