Național Din Arad Social Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Complexul Muzeal Arad introduce, în premieră, noi tipuri de bilete și abonamente pentru vizitatori
Complexul Muzeal Arad introduce, în premieră, noi tipuri de bilete și abonamente pentru vizitatori
23/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Noi pachete de abonamente la toate expozițiile din Arad și județ și pachete de bilete de intrare unice la toate expozițiile muzeului din municipiul Arad.

Abonamentul anual pentru părinți și copii, în valoare de 188 lei/an, respectiv abonamentul anual pentru bunici și nepoți, în valoare de 112 lei/an, reprezintă un pachet atractiv dedicat familiilor cu copii, care pot vizita ori de câte ori doresc expozițiile muzeului arădean pe parcursul întregului an, în timpul programului de vizitare. Abonamentele nominale se pot achiziționa de la oricare din muzeele Complexului Muzeal Arad, din municipiu și județ, fiind valabile până la finalul anului 2024.

Biletul unic, care asigură intrarea la toate expozițiile muzeului din Arad pe parcursul întregului an, este al doilea produs propus în premieră vizitatorilor noștri începând cu anul 2024. Biletul, în valoare de 40 lei pentru adulți, 21 de lei pentru pensionari și 7 lei pentru  preșcolari, elevi, studenți, se poate achiziționa de la casieria Muzeului de Științe ale Naturii din Palatul Cultural, Muzeului de Artă și Sălii „Clio” și oferă o singură intrare la respectivele expoziții până la finalul acestui an.

Taxele de intrare pentru vizitatori la fiecare expoziție a Complexului Muzeal Arad (cu excepția Pinacotecii) sunt următoarele: 1 leu pentru preșcolari, elevi, studenți (grupuri școlare, care vizitează muzeul pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective), 2 lei pentru preșcolari, elevi, studenți, 6 lei pentru pensionari, 11 lei pentru adulți.

Accesul vizitatorilor în Pinacotecă se va face pe baza unui bilet în valoare de 14 lei pentru adulți, 7 lei pentru pensionari și 3 lei pentru preșcolari, elevi, studenți. Finalizarea extinderii Pinacotecii și redeschiderea acesteia pentru public se preconizează a se realiza în primăvara acestui an – biletele achiziționate înainte se pot folosi după redeschidere.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa de la casieria muzeului sau on-line pe site-ul https://m.iabilet.ro.

TAXĂ DE INTRARE 2024

ABONAMENT ANUAL/ FAMILIAL / TOATE EXPOZIȚIILE COMPLEXULUI MUZEAL ARAD

188 lei – părinți și copii

112 lei – bunici și nepoți

BILET UNIC / PERSOANĂ / EXPOZIȚIILE COMPLEXULUI MUZEAL ARAD ÎN MUNICIPIUL ARAD (MUZEUL DE ȘTIINȚE ALE NATURII, PINACOTECA, MUZEUL DE ARTĂ ȘI SALA „CLIO”)

40 lei - adulți

21 lei -  pensionari

7 lei - preșcolari, elevi, studenți

TAXĂ INTRARE / PERSOANĂ / SECȚIE VIZITATĂ (CU EXCEPȚIA PINACOTECII):

11 lei - adulți

6 lei -  pensionari

2 lei - preșcolari, elevi, studenți

1 leu - grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective

TAXĂ INTRARE / PERSOANĂ / PINACOTECA:

14 lei - adulți

7 lei - pensionari

3 lei - preșcolari, elevi, studenți

GRATUIT:

Veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război.

Persoanele fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare.

Fundațiile înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural.

Organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii.

Pensionarii care au lucrat minim 10 ani în rețeaua muzeală – pe bază de documente justificative.

Persoane care lucrează în reţeaua muzeală – pe bază de legitimație.

Membrii ICOM/AICA – pe bază de legitimaţie.

TAXĂ DE FOTOGRAFIERE / FILMARE 2024

17 lei – taxă fotografiere

228 lei – taxă filmare

398 lei* – taxă servicii fotografiere bunuri de patrimoniu

350 lei/ora – taxă filmare/fotografiere profesionistă în scop privat în spațiul expozițional

TAXE SERVICII 2024:

6 lei – taxă audioghid

34 lei – taxă ghidaj general, pe bază de programare, pentru grupuri organizate de minim 15 persoane

57 lei – taxă ghidaj tematic, pe bază de programare, pentru grupuri organizate de minim 15 persoane


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.