Din Arad Cultură Ultima oră
Complexul Muzeal Arad își prezintă exponatele online
Complexul Muzeal Arad își prezintă exponatele online
19/03/2020 ⋅ 0 comentarii

Pentru că toate expozițiile Complexului Muzeal Arad și toate evenimentele muzeale pentru public s-au suspendat în perioada 12 - 31martie 2020, ca urmare a măsurilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență din România de prevenire a răspândirii noului virus COVID-19, expozițiile s-a mutat în mediul online. 

„Expozițiile Complexului Muzeal Arad sunt închise cel puțin până la 31 martie, dar vă invităm să descoperiți on-line colecțiile muzeului prin tururi virtuale, filme documentare, povești despre obiectele de patrimoniu, realizate de specialiștii muzeului arădean! Azi vă prezentăm on-line expoziția #archaeografitti3, pregătită de specialiștii arheologi ai muzeului pentru arădeni la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad”, scrie pe pagina de Facebook a instituției.

Prima expoziție prezentată online cuprinde desene de piese și planuri de situație în original, realizate „on site”, piese recent descoperite, contextualizate alături de descoperiri mai vechi, respectiv o instalație video în care sunt proiectate simultan trei filme cu imagini inedite de pe 46 de situri arheologice din județul Arad, investigate de specialiștii muzeului în ultimii zece ani.

Proiectul reprezintă continuarea colaborării dintre serviciul arheologie și atelierul multimedia kinema ikon ale Complexului Muzeal Arad. El a fost demarat în 2003, ca unul complementar al ”safarikon” (prezentat la a 50-a Bienală de Artă Contemporană de la Veneția). „archaeograffiti 1” a fost un segment al primului web-site al muzeului. Cu ocazia evenimentului ”Noapte Muzeelor 2010” a fost prezentat ”archaeograffiti2”, cuprinzând rezultatele cercetărilor din perioada 2000 – 2009.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.