Național Social Life Ultima oră Externe
Românca accidentată la antrenamentul de dinaintea începerii Jocurilor Olimpice de Tineret Gangwon 2024, încurajată de Thomas Bach
Românca accidentată la antrenamentul de dinaintea începerii Jocurilor Olimpice de Tineret Gangwon 2024, încurajată de Thomas Bach
21/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Katia Mandel, românca accidentată la antrenamentul de dinaintea începerii Jocurilor Olimpice de Tineret Gangwon 2024, a primit astăzi o încurajare specială de la președintele CIO, Thomas Bach.

”Dragă Katia, toate cele bune și recuperare rapidă” - Thomas Bach

Impresionat de povestea româncei de la snowboard, care s-a accidentat la antrenamentul liber de dinaintea competiției și a ratat participarea la Jocuri, Thomas Bach i-a trimis azi sportivei noastre un ceas inscripționat cu cercurile olimpice și mesajul  scris personal. 

 „Kata era favorită la podium și, dintr-o dată, cu fractura de la mâna dreaptă s-au rupt și visurile sale. Suntem siguri, Kata va reveni  mai puternică la antrenamente după această experiență. Curajul nu-i lipsește, energia tinereții e de partea ei iar spiritul olimpic a cucerit-o!”, au transmis reprezentanții COSR.

Katia Mandel sportiva de la snowboard s-a accidentat la antrenamentul liber și a fost retrasă din competiția de snowboard cross.

„Capul sus, Kata Mandel! Păstrează visul și găsește puterea de a reveni la Jocuri. Team Romania e alături de tine! Kata Mandel, sportiva de la snowboard s-a accidentat la antrenamentul liber și a fost retrasă din competiția de snowboard cross. Kata a căzut pe mână și a suferit o fractură de apofiză stiloidă cubitală la mâna dreaptă. 

Echipa medicală a Team Romania, medicii Dan Tănase și Diana Torje, a însoțit-o pe sportivă la policlinica Satului Olimpic și apoi la Spitalul Universitar Asan. După consultații și investigații imagistice s-a stabilit diagnosticul.  Membrul superior drept i-a fost imobilizat cu aparat ghipsat urmând ca vineri să se prezinte la alt control. 

Șeful de Misiune Florin Mișcă a  decis împreună cu conducerea COSR ca sportiva să rămână portdrapel al Team Romania pentru Ceremonia de Deschidere de mâine.”, a fost mesajul reprezentanților Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în data de 18 ianuarie, înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de Tineret Gangwon 2024.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.