Național Social Cultură Ultima oră
Corul Madrigal va derula un program care va studia efectul muzicoterapiei asupra bebelușilor, mămicilor gravide și părinților
Corul Madrigal va derula un program care va studia efectul muzicoterapiei asupra bebelușilor, mămicilor gravide și părinților
20/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Începând din acest an, Corul Madrigal va derula un program permanent de cercetare în domeniul muzicoterapiei. 

Programul Național de Cercetare „Madrigal for Babies”, coordonat de muziciana și muzicoterapeuta Angelica Postu, va studia efectul muzicoterapiei asupra bebelușilor, mămicilor gravide și părinților. 

„Din perspectiva mea, ca ministru al culturii, această componentă este importantă și o voi susține cu toată forța - deschiderea instituției culturale Madrigal către noi categorii de public, oferind argumente științifice pentru produsul cultural oferit oamenilor. Muzica educă, dezvoltă abilități precum memoria, atenția, ascultarea. Cred că acest gen de spectacole pe care Madrigalul le va oferi publicului, reprezintă un sprijin pentru un segment important al societății noastre - mămici, familii tinere, copii și bebeluși.” - a spus Ministrul Culturii. 

Programul va reuni specialiști din domenii diverse care vor realiza studii la nivel național dar și colaborări internaționale în domeniu.


Foto: Facebook / Madrigal

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.