Național Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Volumul „Scrieri despre Cuza Vodă” de Alexandru Lapedatu, lansat la aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române
Volumul „Scrieri despre Cuza Vodă” de Alexandru Lapedatu, lansat la aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române
19/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Cu prilejul aniversării a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române, Centrul de Studii Transilvane, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Fundația „Transilvania Leaders”, Fundația „Lapedatu” și Editura Școala Ardeleană vă invită să luați parte la conferința „Domnitorul Cuza și Unirea de la 1859 în viziunea istoricului Alexandru Lapedatu”, susținută de Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, Directorul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române, Membru Corespondent al Academiei Române.

Cu acest prilej se va lansa volumul „Scrieri despre Cuza Vodă” de Alexandru Lapedatu. Ediție îngrijită, studiu introductiv și notă asupra ediției de Ioan Bolovan. Este un proiect editorial apărut sub egida Academiei Române, a Centrului de Studii Transilvane, Institutului de Istorie „George Barițiu”, Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Fundației „Transilvania Leaders” și Fundației „Lapedatu” în Colecția "Istorie contemporană", coordonată de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș. 

Evenimentul face parte din ciclul de conferințe ale Editurii Școala Ardeleană la 10 ani de la înființare și va avea loc marți, 23 ianuarie, ora 12.00, în Sala „Ion Mușlea” a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

Conferinţa va fi moderată de către Dr. Valentin Orga, Directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

Cu această ocazie, vor lua cuvântul: Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, Membru Corespondent al Academiei Române, Prof. univ. dr. Marius Bojiță din partea Fundaţiei Transilvania Leaders şi Vasile G. Dâncu din partea Editurii Şcoala Ardeleană.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.