Național Învățământ Cultură Ultima oră Externe
Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Școala Românească ”Nicolae Iorga” din Liverpool
Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Școala Românească ”Nicolae Iorga” din Liverpool
15/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită și în acest an la Școala Românească ”Nicolae Iorga” din Liverpool, o școală care își dorește să aducă limba Română, cultura și traditiile românesti mai aproape de fiecare copil.

Tradiția acestei sărbători însumează deja cinci ani în sânul comunității românești din Liverpool, unde, de fiecare dată sunt comemorate personalitați ale culturii românești precum Mihai Eminescu, Ion Creanga, I. L. Caragiale, Constantin Brâncuşi, Ciprian Porumbescu, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Lazar și mulți alții. 

„Copii si parinti, la prima intalnire din acest an, ne-am adunat sa serbam impreuna #ZiuaCulturiiNationale, editia 2024.

De 13 ani se serbeaza Ziua Culturii Nationale, a carei data a fost stabilita pe 15 Ianuarie, de ziua marelui poet national si universal Mihai Eminescu.

De 5ani serbam Ziua Culturii Nationale si in Liverpool, si de fiecare data, cu aceeasi emotie vorbim despre valorile culturale romanesti: de la Mihai Eminescu, Ion Creanga, I. L. Caragiale, la Constantin Brâncuşi, Ciprian Porumbescu, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Lazar si multi altii, pe care ni-i amintim pe parcursul anului scolar, dar de Ziua Culturii Naţionale reiteram mesajul ca raman vesnic in memoria noastra si transmitem aceeasi dragoste, pentru aceste valori, si generatiilor pe care le formam in cadrul Scolilor Romanesti.”, au transmis reprezentanții școlii, printr-o postare pe pagina de Facebook. 

Cei prezenți s-au putut bucura de o expoziție foto-descriptivă cu personalități culturale românești, oprindu-se asupra comemorarii lui Mihai Eminescu printr-un recital de poezie eminesciană. 

„Am savurat apoi un quizz in echipa copii-parinti despre marele poet si opera sa si am ascultat "Ce te legeni codrule" in interpretarea lui Charlie Ottley.

Multumim prietenei noastre Eliza care ne-a pregatit #cornulete delicioase si lui Matei, elev in grupa mare, care ne-a incalzit cu #painica delicioasa. Dragi parinti, copii si prieteni implicati in sustinerea activitatilor cultural-educationale romanesti va multumim din suflet pentru sprijinul si dragostea voastra! Pe curand!”, au mai scris reprezentanții școlii pe pagina de socializare.


Foto: Școala Românească ”Nicoale Iorga” Liverpool 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.