Național Social Cultură Life Comunicate de Presă Ultima oră
Expoziţia ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” poate fi vizitată gratuit de Ziua Culturii Naţionale
Expoziţia ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” poate fi vizitată gratuit de Ziua Culturii Naţionale
12/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Muzeul Naţional de Artă din Timişoara (MNArT) organizează luni, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, cel de-al doilea maraton cultural cu acces gratuit la expoziţia "Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale", deschisă în perioada 30 septembrie 2023 - 28 ianuarie 2024, care a înregistrat un număr record de public, cu peste 120.000 de vizitatori.

"Am iniţiat acest eveniment special pentru aniversarea Zilei Culturii Naţionale. Alături de parteneri, am creat la Timişoara un fenomen cultural din care vrem să facă parte cât mai mulţi iubitori de artă. Avem pregătite 1.500 de bilete gratuite, pentru luni, zi în care, de obicei, muzeul este închis", a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

Publicul va avea acces luni, între orele 10,00 - 18,00, iar accesul va fi gratuit, pe baza unor bilete care pot fi rezervate online de pe pagina https://www.entertix.ro/bilete/20310/maraton-cultural-expozitie-brancusi-15-ianuarie-2024-muzeul-national-de-arta-timisoara-timisoara.html

O persoană nu poate achiziţiona mai mult de două bilete.

Muzeul Naţional de Artă Timişoara a organizat primul maraton cultural cu expoziţia "Brâncuşi: resurse româneşti şi perspective universale" în 20 decembrie, marcând ziua în care, în Decembrie 1989, Timişoara s-a autodeclarat primul oraş liber de comunism din România.

Organizată de Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, Fundaţia Art Encounters şi Institutul Francez din România, finanţată de Consiliul Judeţean Timiş şi susţinută de o serie de sponsori, expoziţia "Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale" a fost vernisată în anul Capitalei Europene a Culturii TM2023.

Expoziţia a fost menţionată recenzată de numeroase mass-media occidentale, de la "Le Monde" şi "Le Figaro", până la "The New York Times", "Financial Times" sau "Frankfurter Allgemeine Zeitung", dar şi de cunoscute trusturi media naţionale şi locale.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.