Național Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Fotografii inedite ale Corului Madrigal în situl Sarmizegetusa Regia, expuse de Ziua Culturii Naționale la Senat
Fotografii inedite ale Corului Madrigal în situl Sarmizegetusa Regia, expuse de Ziua Culturii Naționale la Senat
12/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Corul Madrigal prezintă în avanpremieră proiectul „Muzică contemporană românească în spații antice universale”, prin care situri antice aflate în patrimoniul UNESCO sunt puse în valoare prin creații muzicale contemporane românești, în interpretarea Madrigal.

Astfel, publicul este invitat la un exercițiu de arhitectură sonoră, prin care un loc ancestral, aflat în conștiința culturală de mii de ani, transmite o vibrație nouă și se lasă redescoperit prin muzică. Imagini inedite ale ansamblului în situl dacic Sarmizegetusa Regia, parte a Patrimoniului universal UNESCO, sunt expuse în Galeriile„Madrigal – Marin Constantin” (Senatul României, Palatul Parlamentului).

Expoziția este deschisă publicului pe 13 ianuarie 2024, în intervalul orar 11:00 - 16:00.

Accesul este gratuit și se realizează începând cu ora 11:00, pe la intrarea A1 a Palatului Parlamentului.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor Culturii Ministerului Culturii dedicate Zilei Culturii Naționale, organizate de Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, Institutul Național al Patrimoniului și Art Safari.


Foto: Facebook / Madrigal

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.