Național Din Arad Social Religie Life Ultima oră
Maica VENIAMINA LAZĂR este noua stareță a Mănăstirii Prislop
Maica VENIAMINA LAZĂR este noua stareță a Mănăstirii Prislop
11/01/2024 ⋅ 1 comentarii

Începând de joi, 11 ianuarie 2024, Maica VENIAMINA LAZĂR este noua stareță a Mănăstirii Prislop. 

Alegerea și instalarea noii starețe a Mănăstirii Prislop, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a Maicii Pavelida Munteanu, a adus un val de bucurie printre credincioși și elevele dintru început ale Seminarului Teologic ”Sfânta Ecaterina” din incinta Mănăstirii, care au cunoscut-o pe Maica Veniamina încă de pe vremea când era Sora Ioana.
A fost o alegere înțeleaptă. Una dintre cele mai blânde, bune și luminoase maici.  Tăcută, smerită, vrednică urmașă a maicilor care au fost ucenicele Părintelui Arsenie Boca. Este omul lui Dumnezeu”, sunt doar câteva dintre reacțiile culese din mediul online, înainte ca știrea să fie una oficială. 

 Slujba de hirotesie a fost oficiată, informează Episcopia Devei și Hunedoarei, de Preasfințitul Părinte Episcop Nestor, în biserica așezământului monahal, fiind prezenți Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, Preacuviosul Părinte Visarion Neag, exarhul așezămintelor monahale hunedorene, Părinții slujitori, monahiile și surorile mănăstirii.


Foto 1: Episcopia Devei și Hunedoarei

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

11.01.2024 21:39
Larisa
Vrednica este!