Național Cultură Life Ultima oră Externe
Constantin Chiriac, singurul român premiat în cadrul ediției aniversare a Societății Internaționale pentru Artele Spectacolului din New York
Constantin Chiriac, singurul român premiat în cadrul ediției aniversare a Societății Internaționale pentru Artele Spectacolului din New York
10/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național ”Radu Stanca” (TNRS) Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru Sibiu (FITS), este singurul român premiat în cadrul ediției aniversare a Societății Internaționale pentru Artele Spectacolului (ISPA) care va avea loc în data de 11 ianuarie la New York, SUA.

”Este cea mai importantă structura de artelor spectacolelor din lume. Faptul că sunt singurul român și că festivalul și TNRS este singura structură din cele peste 500 structuri care sunt prezente în această societate internațională, care anviersează anul viitor 75 de ani de experiență plenară,(...), este un lucru fără precedent în istoria României”, a declarat Constantin Chiriac, potrivit publicației știridesibiu.ro, după anunțarea listei câștigătorilor.

Constanin Chiriac a fost nominalizat pentru ”curajul vizionar” și contribuția adusă la dezvoltarea artelor spectacolului prin organizarea festivalului de teatru, ajuns la a 30-a ediție.

Lista laureaților ediției 2024 a premiilor ISPA include șase personalități din lumea întreagă, printre care și compozitoarea Tania Leon, distinsă cu premiul Pulitzer pentru muzică.

Ceremonia de înmânare a premiilor va avea loc World Trade Center Memorial, ridicat pe locul tragediei din 11 septembrie 2011.

ISPA este o rețea internațională fondată de Patrick Hayes care reunește peste 500 de personalități din domeniul artele spectacolului din 40 de țări din întreaga lume.


Foto: Mihaela Marin


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.