Național Din Arad Social Cultură Life Ultima oră
Veteranul de război Petre Chițu, sărbătorit la 101 ani. ”Modest și înțelept, călit în spiritul idealurilor înalte de viață și al dragostei de țară”
Veteranul de război Petre Chițu, sărbătorit la 101 ani. ”Modest și înțelept, călit în spiritul idealurilor înalte de viață și al dragostei de țară”
09/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război locotenent colonel (rtr) Petre Alexandru Chițu a fost sărbătorit la împlinirea venerabilei vârste de 101 ani.

 „Modest și înțelept, cu o minte sclipitoare, călit în spiritul idealurilor înalte de viață și al dragostei de țară”, sunt, pe scurt, cuvintele prin care cei care l-au sărbătorit pe singurul veteran de război în viață din orașul Breaza. Vorbim despre orașul în care funcționează Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza, de la care adesea vă povestim despre rezultatele extraordinare ale elevilor militari. 

Născut în orașul Breaza, la data de 06 ianuarie 1923, veteranul Petre Chițu se mândrește cu cei doi copii și cei cinci nepoți pe care, așa cum a mărturisit oaspeților, îi iubește foarte mult. 

În ziua de sărbătoare, alături de distinsul veteran s-au aflat ofițeri și reprezentanți ai autorităților publice locale, care au dorit să-l viziteze cu acest prilej deosebit.

      „Întâlnirea din data de 8 ianuarie 2024, la care a participat și comandantul Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, colonel Mihail Șerban-David, a fost una emoționantă și plină de învățăminte.

      Ne-a primit cu mare bucurie în casa domniei sale, unde ne-a predat adevărate lecții de viață și de istorie.

      Om modest și înțelept, călit în spiritul idealurilor înalte de viață, al dragostei de țară, a amintit de momentele de mare cumpănă prin care a trecut în cel de-Al Doilea Război Mondial.

      Printre poveștile de război, când i-a ajutat pe răniții veniți după front în spital și chiar în sala de operații, s-au strecurat cele din viața de zi cu zi. 

      În colțul de rai al veteranului de război, am aflat despre secretul longevității, dar și despre realizările frumoase pe care le-a avut. 

      Jovial, cu o minte sclipitoare, a fost o gazdă primitoare care a transmis și un mesaj pentru elevii cantemiriști:„să fie sănătoși și să învețe foarte bine”.

La mulți ani, domnule locotenent colonel (rtr) Petre Alexandru Chițu! Să ne revedem sănătoși!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar de la Breaza. 

La mulți ani cu sănătate, Drag Veteran!


Foto: Grațiela Mihăescu


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.