Național Din Arad Social Religie Life Ultima oră
Mitropolitul Banatului și-a sărbătorit din nou onomastica împreună cu persoanele fără adăpost din Timișoara
Mitropolitul Banatului și-a sărbătorit din nou onomastica împreună cu persoanele fără adăpost din Timișoara
08/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Devenită deja o tradiție, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, și-a sărbătorit din nou onomastica împreună cu persoanele fără adăpost din Timișoara. 

Persoanele fără adăpost, ”prietenii Mitropolitului”

„Aceștia sunt o parte dintre prietenii mei din Timișoara. Nicăieri nu m-aș fi putut simți astăzi mai bine, după ce am venit de la sfânta biserică decât printre acești oameni care își pun nădejdea numai în Dumnezeu. Ei nu au pe nimeni în afară de Dumnezeu și sunt ajutați de oameni cu suflet mare, așa cum este domnul director și alți binefăcători. Astfel, astăzi am încercat să aducem un dram de mângâiere acestor oameni, atât prin darurile oferite , cât și prin cuvântul de folos duhovnicesc pe care l-am rostit aici. Suntem alături de ei și încercăm să-i sprijinim și în găsirea unor locuri de muncă, pentru că sunt câțiva tineri care se pot integra, pe piața muncii. De aici, încet-încet, pot să zboare și ei în marea „cea sărată a acestei vieți” chiar dacă, pentru moment, aici sunt îngrijiți și au un adăpost deasupra capului. Marile necazuri apar însă din momentul când ies de aici și se confruntă direct cu această viață atât de aspră, care ne încearcă de atâtea ori”, a spus  Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

Centrul Social de Urgență pentru Persoane Fără Adăpost din Timișoara, situat pe strada Telegrafului nr. 8, joacă un rol crucial în comunitate, spun reprezentanșii Mitropoliei, oferind servicii sociale gratuite sau contra cost pentru persoanele aflate în situații economico-sociale dificile. Aici, beneficiarii primesc două mese zilnice (prânz și cină) și beneficiază de consiliere și îndrumare către alte instituții specialitate.


Foto: Mitropolia Banatului

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.