Național Învățământ Cultură Life Ultima oră Externe
Îl cheamă Ion Lianu Popa, are 17 ani și a fost admis la Academia Regală de Muzică din Londra şi la Conservatorul din Cincinnati
Îl cheamă Ion Lianu Popa, are 17 ani și a fost admis la Academia Regală de Muzică din Londra şi la Conservatorul din Cincinnati
07/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Îl cheamă Ion Lianu Popa, are 17 ani și a fost admis la Academia Regală de Muzică din Londra şi la Conservatorul din Cincinnati, Ohio. 

 Anunţul admiterii la cele două universităţi de prestigiu a fost făcut, pe pagina de socializare, de mama tânărului, universitara Oana Lianu, singura femeie dirijor din România a unei orchestre populare studenţeşti.

Tânărul orădean Ioan Lianu Popa a mărturisit că încă nu s-a hotărât care va fi alegerea finală. 

„Încă nu ştiu pe care am să o aleg. Mă voi hotărî în primăvară, probabil, prin martie. Acum mă simt extraordinar că am atins acest nivel şi, în primul rând, pentru că i-am făcut mândri pe părinţii mei. Cum îmi văd viitorul de artist? Oare sună egoist dacă spun: strălucit? Eu tind să cred că ar putea fi unul minunat, pentru care desigur că mă voi strădui foarte mult. Muncim în continuare.”,  a declarat tânărul pentru Agerpres. 

 Mulţumind lui Dumnezeu pentru talentul pe care l-a primit, Ionică, aşa cum îi spun familia şi prietenii, a mai mărturisit, potrivit aceleiași surse, că studiază doar în jur de trei ore pe zi, chiar dacă alţi colegi de-ai săi se străduiesc mult mai mult.

Mie mi se pare uşor să cânt, aproape orice gen muzical. Îmi place şi folclorul, pe care l-am descoperit datorită bunicului meu. Dar nu am anumiţi compozitori care să-mi placă în mod deosebit şi mi-am dat seama că îmi plac toate, însă depinde de starea mea emoţională. Ascult orice şi cânt în funcţie de cum mă simt,”, a spus tânărul. 

De-a lungul anilor, tânărul, care provine dintr-o familie de artiști, a susţinut numeroase spectacole şi concerte în ţară şi în străinătate (2018, Toronto; 2019, Hanau, Germania), câştigând premii valoroase, trofee şi diplome.


Foto: Facebook / Oana Lianu


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.