Național Din Arad Social Life Ultima oră Externe
Fenomene astronomice rare care vor avea loc în 2024
Fenomene astronomice rare care vor avea loc în 2024
03/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Anul 2024 va oferi ocazia unor fenomene astronomice rare, potrivit astronomului Adrian Șonka, citat de Radio România Actualități. Acesta este coordonatorul Observatorului Amiral Vasile Urseanu din Capitală și a enumerat pe blogul său câteva dintre evenimentele astronomice majore ale acestui an.

Cel mai spectaculos va fi apariția cometei C/2023 A3, în luna octombrie. Acest corp ceresc va putea fi văzut și din România, însă cu un binoclu.

La 26 august, Luna se va afla în Pleiade. Cu alte cuvinte, lângă satelitul natural al Pământului vor putea fi văzute mai multe stele denumite roiul stelar pleiade.

Apoi, toată luna septembrie va fi o bună ocazie de observare a planetei Saturn, care se va vedea pe tot parcursul nopților. La 18 septembrie vom avea parte de o eclipsă parțială de Lună. Aceasta nu va intra complet în umbră, deci nu se va înroși prea mult, mai scrie astronomul Adrian Șonka, conform aceleiași surse.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.