Național Din Arad Cultură Religie Ultima oră
Patriarhul României își sărbătorește onomastica în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Daniel
Patriarhul României își sărbătorește onomastica în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Daniel
17/12/2023 ⋅ 0 comentarii

Duminică, 17 decembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Daniel, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii noastre Ortodoxe Române, își sărbătorește ziua onomastică.

Onomastica Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este serbată în data de 17 decembrie în cadru restrâns, sărbătoarea oficială a Preafericirii Sale este 30 septembrie, ziua întronizării ca Patriarh al României.

Patriarhul Daniel s-a născut în data de 22 iulie 1951 în satul Dobreşti, judeţul Timiş. Printre mentorii Preafericirii Sale se numără Arhimandritul Cleopa Ilie, nașul său de călugărie, și Părintele Dumitru Stăniloae, îndrumătorul său la doctorat.

A intrat în monahism în anul 1987 la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț, unde a primit numele monastic de Daniel.

Ca ierarh, a fost pentru puțin timp Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, apoi Mitropolit al Moldovei și Bucovinei timp de 17 ani, iar din 2007 până în prezent Patriarhul României.

Biografia completă poate fi citită AICI

Întru mulţi şi fericiţi ani, Părinte Patriarh!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.