Național Din Arad Învățământ Social Religie Ultima oră
(FOTO) Copiii de la Școala ”Episcop Ioan Mețianu” au organizat un Târg caritabil pentru a ajuta două familii nevoiașe de Crăciun
(FOTO) Copiii de la Școala ”Episcop Ioan Mețianu” au organizat un Târg caritabil pentru a ajuta două familii nevoiașe de Crăciun
13/12/2023 ⋅ 1 comentarii

Copiii au suflete mari, iar când lor le sunt rânduite niște doamne învățătoare care știu să le pună în valoare cele mai frumoase trăiri și aptitudini, lucrurile nu se pot decât așeza pe un făgaș plin de lumină, bucurie și normalitate.

Astăzi, 13 decembrie, elevii tinerei Școli ”Episcop Ioan Mețianu” din Arad, au organizat prima ediție a unui Târg caritabil, pentru a aduce bucurie de Crăciun la familii nevoiașe, cu risc major de marginalizare socială, recomandate de domnul ispector DGASPC Sorin Roșca. 

„Le vom face o mare bucurie de Crăciun acestor două familii. Este atât de frumos să putem dărui unor persoane mai puțin norocoase decât noi! Scopul nostru este, totodată, și să îi determinăm pe copiii acestei școli să foe darnici, empatici, să dăruiască din toată inima, pentru că este atât de important acest lucru! Am pregătit și un mic program de colinde, pentru a vă aduce vestea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Vă mulțumim și vă invităm să testați produsele noastre pregătite cu atât de mult drag de aceste mămici senzaționale, implicate, darnice, care au răspuns aformativ la toate acțiunile școlii noastre, fără de care nu ar fi fost posibil acest minunat târg!”, a spus doamna director Alina Năsui. 

Prezenți și părtași ai acestui moment s-au făcut și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și doamna Ramona Lile, rectorul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, care s-au alăturat în colind, bucurie și fapte bune celor 78 de elevi ai Școlii „Episcop Ioan Mețianu”, doamnelor învățătoare și bineînțeles tăticilor și mămicilor pe care i-am văzut, poate, mai emoționați decât chiar pe micii școlari. Printre vizitatorii Târgului s-au aflat și elevii unei clase de la Liceul Național de Informatică, însoțiți de doamna învățătoare Anca Prodan. 

Înaintea târguielilor care să ducă la strângerea unei sume cât mai mari pentru cele două familii nevoiașe, elevii, îndrumați de doamnele învățătoare și Părintele Gabriel Streulea, au prezentat și un scurt program artistic. Și, da, să vezi aproape 80 de școlărei intonând Imnul României cu mâinile la inimi, pentru ca mai apoi să și le împreuneze în cel mai sincer rostit Tatăl nostru, nu poate să nu te emoționeze... până la lacrimi. Au urmat colindele cântate în grup, iar mai apoi câțiva copii au depășit orice fel de emoții și au cântat solo câteva colinde, care au ajuns direct la inimi. De ce? Pentru că într-o voce senină, pură, de copil fiecare cuvânt pare a fi întotdeauna clinchet zglobiu de clopoțel. Mesajul lor? Sărbătoarea lui Hristos să vă fie de folos!

Odată cu încheierea momentului artistic... s-a dat startul Târgului, de unde cu greu reușeai să te oprești doar asupra unui singur produs: dulciuri de tot felul, cărți, căciuli tricotate, plușuri, iconițe, brăduți, ornamente de Crăciun, coronițe și câte și mai câte. Împlinitor al colindului care spune că ”Moș Crăciun cel mai Bătrân / Pune la copii în sân: Mere, pere, nuci, covrigi, / Câte-un gologan de cinci”, Preasfințitul Părinte Emilian s-a plimbat bucuros printre colindători pentru a le răsplăti colindul. Iar ceea ce ne-a fost dat să zărim acolo, în timpul răsplătirii colindului, ne-a umplut sufletul cu multă nădejde de bine. Una dintre fetițe a luat banii primiți ca răsplată a colindului și, neîndrumată de nimeni, a mers și i-a pus în cutia în care se colectau banii pentru cele două familii...

Nu știm vouă cât a reușit să vă atingă sufletul gestul ei, dar pentru noi, pașii aceia făcuți de minunea de copil până la cutia de donații a fost cât zborul unui Înger care a venit mai devreme de soroc pentru a anunța Nașterea Domnului. 

„Darurile primite de la Dumnezeu sunt gratuite. În această perioadă toți primim sau oferim daruri, și toate ar trebui să fie cu inima deschisă, dezinteresate, așa cum sunt darurile lui Dumnezeu care ne iubește pe toți la fel.”, ne spunea aseară Preasfințitul Părinte Emilian, la etajul superior al clădirii în care ne-am aflat și astăzi, în timpul Conferinței ”Copilăria, Tinerețea și Bătrânețea în Lumina Praznicului Nașterii Domnului”. 

Ce bucurie! Doar câteva ore au trecut de la acel moment și dat ne-a fost să vedem deja plinit un prim dar după chipul darurilor primite de la Dumnezeu: Târgul caritabil al Școlii ”Episcop Ioan Mețianu”, la care s-au strâns 6.500 de lei. 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

13.12.2023 17:23
Tiberu
Și polița a participat la târg, în jurul scoli dădea amenzi la mașini parcate pe trotuar!