Național Din Arad Life Ultima oră
Șerban, primul angajat cu Sindrom Down din România, reper pentru generații întregi. Dizabilitatea nu limitează viața unei persoane și nu o îngrădește
Șerban, primul angajat cu Sindrom Down din România, reper pentru generații întregi. Dizabilitatea nu limitează viața unei persoane și nu o îngrădește
02/12/2023 ⋅ 0 comentarii

Echipa Special Olympics România a împlinit anul acesta 20 de ani de activitate. 20 de ani în care a luptat neîncetat să facă Revoluția Incluziunii.

„Cu dedicație, entuziasm dar și foarte mult curaj am mers împreună înainte și am reușit să ducem povestea BRAVILOR cât mai aproape de comunități. Am mers pe terenul de sport, în școli, am adunat lângă noi medici de bine, am inovat și am încercat să rămânem cât mai aproape de oamenii pentru care lucrăm. Încercăm zi de zi să îi ascultăm și să îi înțelegem.”, spun reprezentanții Special Olympics.

Într-un frumos demers, echipa a prezentat pe pagina oficială de socializare cei 20 de ani în 20 de zile. Între postările emoționante, pline de sens și miez, Special Olympics a prezentat și povestea primului angajat cu Sindrom Down din România. 

Este vorba despre Șerban Nicolescu. 

Povestea lui de angajat a început în anul 2006 și a continuat timp de 11 ani, până în 2017. 

„Șerban a lucrat cot la cot cu noi, având o dorință extraordinară de a învăța și de a face parte din echipă. Nu numai că a fost un pionier și un model pentru sute de tineri cu sindrom Down din România, dar a reușit să ne învețe și pe noi, în felul lui unic, lucruri extraordinare, despre cum să lucrăm în echipă, despre empatie, despre curaj și despre determinare. 

Am crescut alături de Șerban și am avut responsabilitatea de a-l specializa în a ține discursuri fără emoții în fața a sute de persoane, de a lucra în Excel, de a primi oaspeții la birou, de a ne ajuta la competiții, de a călători doar cu noi, colegii. 

Cel mai greu a fost să ținem pasul cu felul lui elegant de a se îmbrăca, reușind cu greu să instraurăm politica de Casual Friday (camașa, sacoul și cravata erau nelipsite la Șerban!). Am avut încredere în abilitățile lui extraordinare de comunicare și l-am promovat în școli, ca exemplu de integrare, dar și ca model de angajat la companii și firme, Șerban a raspuns DA fiind mereu prezent la serviciu cu bucurie si entuziasm.”, povestesc reprezentanții echipei.

Ca sportiv a fost extrem de ambițios, Campion la Jocurile Mondiale de la Shanghai in anul 2007 la Bocce și la multe alte competiții, Șerban s-a remarcat la înot și bocce, atletismul fiind sportul pe care încă îl mai practică, el fiind antrenat ani de zile de tatăl lui, domnul Nicolescu. 

„Alături de familia lui care l-a susținut neîncetat, Șerban rămâne sportivul nostru cel mai promovat, cel mai puternic exemplu al integrării: la școală, la serviciu, între prieteni. Șerban a fost alături de noi la aniversarea noastră de 20 de ani, călătorind cu mama lui de la Viena, special pentru a se întâlni cu noi, echipa lui dragă! Maestrul este zilnic în poveștile noastre și a rămas reperul unor generații întregi: Dizabilitatea, sindromul Down nu limitează viața unei persoane și nu o îngrădește.”, au conchis cei care de 20 de ani schimbă vieți prin sport și educație.

Dizabilitatea, sindromul Down nu limitează viața unei persoane și nu o îngrădește.


Foto: Special Olympics Romania

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.