Național Comunicate de Presă Ultima oră
Concursul de pictură JOCURILE OLIMPICE ÎN IMAGINAȚIA COPIILOR și-a desemnat câștigătorii
Concursul de pictură JOCURILE OLIMPICE ÎN IMAGINAȚIA COPIILOR și-a desemnat câștigătorii
19/11/2023 ⋅ 0 comentarii

Atmosferă de sărbătoare vineri, 17 noiembrie, la Gala Laureaților ediției din acest an a concursului de pictură JOCURILE OLIMPICE ÎN IMAGINAȚIA COPIILOR, găzduită de Muzeul Sportului din incinta Casei Olimpice din București.

Micii pictori ale căror lucrări au fost premiate au venit din toate colțurile țării pentru a fi prezenți la importantul eveniment onorat cu prezența de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George  Boroi, secretarul general al COSR, Simona Amânar, directorul Academiei Olimpice Române (AOR), Violeta Beclea Szekely, directorul de marketing al COSR,  campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu, Larisa Iordache, medaliată olimpică, mondială și europeană la gimnastică.

Momentele solemne de la intonarea imnului României și imnului Olimpic au deschis Gala, iar președintele COSR și secretarul general al COSR au oferit primele premii celor mai mici câștigători, de la categoria de vârstă 6-11 ani.

Mihai Covaliu și-a adus aminte de anii copilăriei când pensulele și acuarele îl fascinau. 

”Îmi amintesc de momentele când pictam în copilărie, dar nu la nivelul la care o faceți voi acum. Noi suntem bucuroși că acest concurs este mai valoros de la an la an, iar lucrările sunt din ce în ce mai bune. Asta înseamnă că avem copii creativi, cu dascăli implicați și inspirați”, a spus președintele COSR.

”Noi ne mândrim cu acest concurs și-l promovăm de câte ori avem ocazia. Câteva dintre desenele care au participat de-a lungul anilor în concurs sunt chiar la mine în birou, la loc de cinste, iar anul viitor, în timpul Jocurilor Olimpice, la Casa României din Paris va fi vernisată o expoziție cu multe dintre lucrările premiate la acest concurs de pictură”, a încheiat Mihai Covaliu.

Secretarul general i-a felicitat la rândul său pe toți cei prezenți la Gală. ”Toți cei care ați participat la această competiției sunteți câștigători. Eu am ales să-i premiez pe cei mai mici dintre voi pentru sunt bunic și am sentimentul că faceți parte din familie”, a spus George Boroi înainte să înmâneze premiile câștigătorilor de la categoria de vârstă 6-11 ani. 

Impresionat de diversitatea temelor lucrărilor, de talentul și profunzimea micilor artiști a fost și designerul Olah Gyarfas, cel care a conceput ținutele TEAM ROMANIA pentru Londra 2012 și Paris 2024. Prezent la Gală, Olah a admirat complexitatea lucrărilor și i-a aplaudat pe câștigători.

Simpaticele componente ale grupului vocal ANDANTE de la Clubul Copiilor Sector 5 București au înveselit atmosfera interpretând piese antrenante care au fost aplaudate îndelung de cei prezenți. 

La final toți pemianții și profesorii îndrumători au fost invitați la tradiționalele poze de grup, iar copii s-au bucurat că pot obține prețioase autografe de la campioanele Ana Maria Popescu și Larisa Iordache.

Pentru o parte dintre premianții care au venit din cele mai îndepărate colțuri ale țării, nu numai prezența la o astfel de Gală a fost o premieră ci și călătoria în Capitală. La finalul evenimentului cei care erau pentru prima dată în București au pornit într-o nouă aventură – vizitarea celor mai frumoase locuri din București.

Concursul Național de Arte Plastice „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”  este organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român,  prin Academia Olimpică Română cu sprijinul Ministerului Educației și al Solidarității Olimpice, departament din cadrul Comitetului Internațional Olimpic.

COSR


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.