Național Ultima oră
Văduvă de veteran de război, sărbătorită la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani
Văduvă de veteran de război, sărbătorită la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani
17/11/2023 ⋅ 0 comentarii

Doamna Ilinca Marinescu, văduva veteranului de război Marinescu David Dumitru, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.

Cu acest prilej aniversar, a fost vizitată de reprezentanții Departamentului relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului.

Doamna Ilinca s-a născut pe 17 noiembrie 1923, în localitatea Morteni, județul Dâmboviţa, într-o familie cu 7 copii. După absolvirea studiilor gimnaziale şi liceale, a urmat o şcoală de specializare în contabilitate. A lucrat în domeniul contabilităţii în localitatea de domiciliu, până la ieşirea la pensie.

A fost căsătorită cu veteranul de război plutonier Marinescu David Dumitru, care a participat pe front în perioada 1941-1944, pe Frontul de Est, în cadrul Regimentului 6 Infanterie, având funcţia de comandant de grupă şi gradul de sergent. În perioada 1944-1948 a fost luat prizonier de război, iar pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă venerabilul veteran a fost decorat cu Medaliile „Serviciul Credincios” și ”Virtutea Militară”. După război a lucrat ca tehnician horticol până la ieşirea la pensie.

Potrivit oaspeților, doamna Ilinca are 2 copii, o fată şi un băiat, precum şi nepoţi care o vizitează la Căminul de Îngrijire şi Recuperare „Doctor Ion”, unde se află în prezent şi este îngrijită cu responsabilitate şi dăruire de personalul centrului.

„Vizita noastră a emoţionat-o profund pe doamna Ilinca, care ne-a urat succes în toate acţiunile noastre. Îi transmitem şi noi toate gândurile de sănătate, bucurii și o asigurăm de întreaga noastră recunoștință și respect”, a menționat doamna f.p. Mirela Florian.


Foto: Plt.adj. Răzvan Nae


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.