Național Cultură Comunicate de Presă Ultima oră Externe
Vocile românilor vor răsuna în Trafalgar Square, celebrând obiceiurile și tradițiile românești într-una dintre cele mai celebre piețe ale Londrei
Vocile românilor vor răsuna în Trafalgar Square, celebrând obiceiurile și tradițiile românești într-una dintre cele mai celebre piețe ale Londrei
17/11/2023 ⋅ 0 comentarii

Într-un context unic, vocile românilor vor răsuna în Trafalgar Square, celebrând obiceiurile și tradițiile românești într-una dintre cele mai celebre piețe ale Londrei. Institutul Cultural Român de la Londra se alătură inițiativei Asociației Roconect, ȋntr-un gest ce împletește frumusețea locală a sărbătorilor de Crăciun cu datinile româneşti. 

Răspunzând cu entuziasm, Primăria orașului Londra a rezervat un spațiu generos în Trafalgar Square pentru colindătorii români care vor împărtăși publicului prezent taina cântului românesc și un crâmpei din excepționala diversitate a portului traditional din diferite zone etnografice.

Cornelius Orășanu, pianist și dirijor la Allegretto Music Academy din Londra are misiunea de a selecționa și armoniza vocile voluntarilor, aducând împreună comunitățile de români din Londra și împrejurimi.

Cei care doresc să facă parte din primul cor românesc de colindători sunt rugați să trimită un demo vocal la office@roconect.org.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.