Național Ultima oră
Veteran de război, sărbătorit la împlinirea venerabilei vârste de 104 ani
Veteran de război, sărbătorit la împlinirea venerabilei vârste de 104 ani
12/11/2023 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război Kifa Fulop, din comuna Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş, a împlinit venerabila vârstă de 104 ani. Vetranul care a participat la Al Doilea Război Mondial a primit din partea Primăriei o diplomă de recunoaştere şi a fost vizitat acasă de reprezentanţii administraţiei locale, a anunţat primarul Alexa Fircan.

"Bătrâneţea este şi ea un cadou din partea vieţii. Deşi ne pierdem din putere şi devenim mai vulnerabili, reprezintă o bucurie să fim martori atâtor generaţii ce ne urmează şirul vieţii. În comuna noastră sunt puţine persoane care ajung să trăiască peste un secol. Cu atât mai mare mi-a fost bucuria pentru faptul că am putut fi alături de domnia sa în această zi. Bătrâneţe uşoară îi doresc!", a scris Alexa Fircan pe pagina de socializare.

Veteranul are mulți urmași inclusiv strănepoți și un stră-strănepot. „Străbunicul meu a avut 7 copii, din care 5 sunt și acum în viață. Totodată, are 25 nepoți, 25 strănepoți și un stră-strănepot. A participat în cel de-al doilea război mondial, fiind prezent cu armata în Ungaria. Cunoaște trei limbi: română, ucraineană și maghiară. A trăit de toate în viață, inclusiv războiul, căci a participat la cel de-al doilea război mondial. Întotdeauna a fost un bun gospodar. Are o căsuță pe munte, în zona Obcina. În tinerețe, stătea acolo cu copiii, cultivându-și singur cartofi și alte legume. I-a plăcut mereu să trăiască sănătos. Este și un om foarte credincios și știe toată Biblia pe de rost. A fost curator la biserică încă din tinerețe”, a spus pentru DirectMM.ro Denisa Grădinariu, strănepoata veteranului.


Foto: Alexa Fircan

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.