Național Învățământ Ultima oră Externe
Alexandru Cristian a câștigat 2 medalii de aur și 2 de argint la Campionatul Mondial Unificat WTKA din Italia
Alexandru Cristian a câștigat 2 medalii de aur și 2 de argint la Campionatul Mondial Unificat WTKA din Italia
09/11/2023 ⋅ 0 comentarii

Încă în șoim cantemirist a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la o competiție mondială. De data aceasta este vorba despre Alexandru-Cristian Michiduță, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, care a câștigat două medalii de aur și două de argint la Campionatul Mondial Unificat WTKA din Italia. 

Alexandru-Cristian Michiduță practică Freestyle kickboxing de la vârsta de opt ani, sub atenta îndrumare a celui care îi este tată și antrenor, un adevărat îndrumător în cariera lui sportivă. 

„M-a învățat tot ce știu. Cu ajutorul lui am ajuns să câștig concursurile la care am participat. În timp, mi-am perfecționat fiecare mișcare și, astfel, am făcut pași siguri spre performanțe în domeniul acesta. Muncesc din greu pentru a obține rezultate excelente”, spune performerul cantemirist. 

      De curând, a făcut parte din lotul mondial al României, care a participat la Campionatul Mondial Unificat WTKA - UNIFIED WORLD CHAMPIONSHIPS, desfășurat în Italia.

      După un parcurs de excepție, în care a întâlnit adversari foarte bine pregătiți, Alexandru a cucerit podiumul competiției, obținând 2 medalii de aur și 2 medalii de argint.

          „A aderat la valori militare tradiționale precum disciplina, rigoarea și seriozitatea, pentru a deveni un bun militar și un sportiv desăvârșit. Reușește să îmbine foarte bine cariera militară cu cea sportivă, având note foarte bune și la învățătură. Pe noi ne-a cucerit cu talentele lui, dar și cu performanțele sportive, distingându-se în probele de atletism, în special la aruncarea greutății. Atunci când urcă pe scena sălii de festivități ne încântă cu talentul lui la orgă, cu vocea șlefuită cu migală. Este prieten și cu vioara, care necesită multă îndemânare în utilizare, simț artistic și creativitate. Felicitări, Alexandru, și mult succes în continuare! Ne mândrim cu tine!”, au tarnsmis reprezentanții Colegiului Militar de la Breaza.

Foto: Denis Popovici


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.