Național Ultima oră Externe
România, locul I pe națiuni la Campionatul Mondial de Ashihara Karate din Japonia
România, locul I pe națiuni la Campionatul Mondial de Ashihara Karate din Japonia
07/11/2023 ⋅ 0 comentarii

România s-a clasat pe locul I pe națiuni la Campionatul Mondial de Ashihara Karate, desfășurat la începutul acestei luni în Japonia.

După trei zile de turneu, a fost organizată o sesiune specială de examinare a centurilor negre, în cadrul căreia practicanți cu experiență din China, Singapore, Danemarca, Anglia și România au susținut acest examen special de grad.”, ne-a spus campionul mondial și vicecampionul mondial din 2021, Neluțu Paveluc care a susținut, de asemenea, examenul de grad.

Neluțu Paveluc este actualmente sportiv al Clubului Ares Doja DM, condus de Shihan Dan Matusa, club care a contribuit cu trei medalii de aur și una de bronz la ridicarea punctajului României de a ajunge în primul loc pe națiuni.

Ashihara Karate România s-a îmbogățit astfel cu noi centuri negre și noi niveluri ale acestora:

Shodan - 9 centuri negre 1 Dan 

Nidan - 3  centuri negre 2 Dan

Sandan - 4 centuri negre 3 Dan

Yondan - 2 centuri negre 4 Dan 

Godan - 2 centuri negre 5 Dan, o premieră în stilul Ashihara Karate!Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.